Közzétéve:

Oldódó bojlis horgászat kánikulában

Így működött az Oldódó bojli kánikulában

Több vevő visszajelzése alapján úgy döntöttünk, hogy egy teszthorgászatot végzünk 30 fok feletti hőmérsékletnél oldódó bojlival. A vevőink állítják, hogy az oldódó bojlit nem csak 20 fok alatti vízben, hanem efölött is eredményesen használják 6-8 méteres bányatavakban. Lássuk, hogyan is működött.

Oldódó bojlis horgászat kánikulában részletei…

Közzétéve:

A bojli készítés alapjai

Mr-Bojli-bojli-készítés

A bojli készítés alapjai – tippek, trükkök, praktikák

Nem tudod, hogy milyen alapanyagokból készül a fogós bojli? Akkor ez a cikk neked szól.

Nagyon sok kérdés érkezik azzal kapcsolatban, hogy mi is az a bojli és miből készül. Azoknak a kezdő horgászoknak szeretnénk segíteni, akiket érdekel ez a témakör, esetleg saját maguk szeretnének bojlit készíteni. A bojli készítés alapjai részletei…

Közzétéve:

Pontyozás vadvízen 2. rész – Pontyozás folyóvízen

Pontyozás vadvízen

Pontyozás folyóvízen

A vadvízi pontyozás egyik legnehezebb formája a folyóvízi horgászat. Erre a módszerre inkább a kisebb folyóink alkalmasak, amelyek a nyári időszakban lassan folynak, illetve vannak időszakok, amikor szinte teljesen megállnak.

Pontyozás vadvízen 2. rész – Pontyozás folyóvízen részletei…

Közzétéve:

Tippek Pontyozáshoz vadvízen 1. rész – Pontyozás csatornákon

Pontyozás vadvízen

Pontyozás csatornákon

Az egész ország területén megtalálhatóak az úgynevezett öntözőcsatornák, amikben megtalálhatók a pontyok és amurok. Ezek a vízterületek is alkalmasak lehetnek a bojlival, illetve a fűzött csalikkal való horgászatra.

Azt tudni kell, hogy ezek a vadvizek nehezen meghorgászhatók, sok türelmet és kitartást igényelnek ahhoz, hogy pontyokat vagy amurokat  foghassunk itt.

Ezek a csatornák általában náddal szegélyezettek, és hínárfoltokkal tarkított vízterületek. Tippek Pontyozáshoz vadvízen 1. rész – Pontyozás csatornákon részletei…

Közzétéve:

Rövid beszámoló a 2. Mr Bojlis baráti horgászversenyről

A Békési Borosgyáni Horgászegyesület rendezésében lett megtartva a 2. Mr Bojlis bojlis horgászverseny, amiről egy kisebb beszámolóval készültünk nektek.

A verseny 2020. június 26-án 16 órától június 28. 10 óráig tartott, és 35 fő induló volt, és teljesen családias környezetben zajlott. Egy közös vacsora elfogyasztása indította az eseményt. A versenyen a 3 kg feletti ponty és amúr számított be a mérlegelésbe.

Rövid beszámoló a 2. Mr Bojlis baráti horgászversenyről részletei…