Gyakori kérdések

Az alábbi oldalt igyekszünk folyamatosan frissíteni, hogy a Mr Bojli-val kapcsolatban ne maradjanak megválaszolatlan kérdések!

 

A Mr Bojli egy családi vállalkozás Békés megyéből, pontosabban Mezőberényből. Minden egyes termék kézzel, gépi segítséggel, valamint nagy odafigyeléssel készül. Termékeinket saját magam, Kigyósi Imre, sok éves sporthorgász tapasztalattal tesztelem, valamint folyamatosan fejlesztem. Az általam gyártott bojlik, gyártása során kizárólag természetes növényi és állati alapanyagokat használok.
Rendeléseket csak a webshopon keresztül lehet leadni. Telefonon, valamint üzenetben leadott rendelést sajnos nem tudunk teljesíteni.
Exkluzív partnereink aktuális listáját az alábbi linken találod. Amennyiben a webshopban megrendelt csomagodat Mezőberényben, személyesen szeretnéd átvenni, olvasd el a Fizetésének módok menüpontban található információkat.
Az áraink igen barátiak, de ennek ellenére mindig igyekszünk a horgászaink kedvében járni. 🙂 Amennyiben feliratkozol a hirlevelünkre, egy 5%-os kupont kapsz: A hirlevélre itt tudsz felirazkozni.
Banki előre utalás; PayPal-es; Barion, Hitelkártyás, Browser fizetés, valamint Utánvétes (készpénzes vagy E-kártyás) fizetés közül tudsz választani. Személyes átvétel esetén kizárólag banki előre utalással tudsz fizetni. Több infót a Szállítási információ és a Fizetésének módok menüpontban találsz.
Minden 35000 Ft fölötti rendelésnél ingyenes a szállítás!
Igen, tudsz. 🙂 Amennyiben szeretnél euróban utalni, van euró alapú számlánk is. Miután leadtad a rendelést, a hivatalos napi árfolyam szerint kell át számolnunk, amit el tudunk neked pontosan küldeni egy üzenetben. Kérjük jelezd felénk kérésedet a megjegyzés rovatban. Az euró alapú számlánk az alábbi: Mr Bojli Kft. BIC /SWIFT-Code: TRWIBEB1XXX IBAN: BE77 9670 1124 9942
Amennyiben a megrendelt termék raktáron van (ezt a program jelzi neked, amint kiválasztaod a terméket, szükség esetén az ízt, és méret), megpróbáljuk a következő, de legkésőbb két munkanapon belül elpostázni. A csomagszállítás ezután körülbelül egy munkanapot vesz igénybe.  szerda délelőtt 10-ig beérkezett rendeléseket ( amennyiben raktáron van a rendelt termék ) még azon a héten postázzuk (tehát aznap feladjuk, és még a héten megkapod), az utána beérkezetteket leghamarabb hétfőn postázzuk. Kérjük vedd figyelembe: Termékeink nagy gonddal, kézzel, valamint gépi segítséggel készülnek, ezzel a lehető legmagasabb minőséget elérve. Nem raktáron lévő termékeknél a szállítás ennél fogva 7-10 munkanapot is igénybe vehet.  Az áruszállítás MPL csomag szállítással történik, munkanapokon 8-16 óráig.
Az alábbi bojlik párolva vannak: Prémium bojli, Prémium csalizó bojli, valamint a Friss fagyasztott Etető bojli. Szárítva vannak: Prémium oldódó bojli, és a Prémium oldódó csalizó bojli.
A bojlik tartalmaznak tartósítószert, valamint penészgátlót is. Emellett egy speciális szárítási technikával 10% alá csökkentjük a bojlik nedvesség tartalmát, ami által nagy mértékben növeljük az eltarthatóságot. A bojlik csomágolásánál igyekszünk minél több levegőt kipréselni, hogy ezáltal is segítsük a hosszabb szavatosságot.
Igen, a Prémium bojli és a Prémium oldódó bojli alkalmas dobócsövezésre: vizezett dobócsővel a 20 mm-es kb. 80 m-ig, valamint a 24 mm-es kb. 100 m-ig.
A bojlinak nem esik baja, ha szellős, árnyékos helyen kibontva tárolod, valamint szükség és igény szerint kicsit szárítod.
Felbontás előtt: minden termék 1 évig, a Friss fagyasztott etető bojli 6 hónapig. Felbontás után tároljuk a bojlikat száraz, hűvös helyen, visszacsomagolva.
A bojlikat a minőség megőrzésének érdekében felbontás után ajánlatos száraz, hűvös, fényvédett helyen tárolni. A fennmaradó szemeket a Prémium bojliból érdemes belerakni a zacskóba és lezárni, hogy védjük a túlszáradás ellen. A friss fagyasztott etető bojlit felbontás előtt -18 °C fokon, mélyhűtőben szükséges tárolni, felbontás után hűvös, fényvédett helyen történő tárolás esetén kb. 5 napig marad friss. A friss fagyasztott etető bojlinál a szállítás ugyanúgy történik, mint a többi terméknél.
Az, hogy mennyit bír ki a bojli, függ attól, hogy mennyire van kiszárítva, mennyi az apróhal, valamint a törpeharcsa a vízben. Egy 20mm-es Prémium bojli bírhat 10-12 órát, míg egy 24mm-es akár 24 órát is - ez vonatkozik a Prémium csalizó bojlira is. Oldódó bojli esetében ajánlott 2 óránként frissíteni. A Prémium Oldódó Bojlit 10-18°C-os , valamint a főtt Prémium Bojlit e fölötti vízhőmérsékletnél ajánljuk. Az Oldódó bojlit 5-6 méter mélységű bányatavakon a nyári időszakban is bátran használhatjuk, mivel a víz alsó rétege hideg, ezért az oldódási idő meghosszabbodik.
A mindig aktuális, Imre által évszakonként összeválogatott csomagjainkat, megtalálod az alábbi linken.
Csalizni 20-as Prémium bojlit ajánlunk, jól kiszárítva. Etetésre Prémium bojliból a 20; 24 mm-es méretet, valamint mellé áztatott, vagy forrázott kukoricát.
Törpeharcsás vízre 24 mm-es Prémium bojlinál kisebbet nem ajánlunk, valamint azt ajánlatos kibontani és kissé megszárítva használni.
Imre írt több bejegyzést is, amikben megtalálod ebben a témában a leghasznosabb tippjeit: Így kerüld el az 5 legnagyobb bojlis hibát  valamint 3 nagy bojlis tévhit címmel.
Hideg víznél a Prémium Oldódó Bojlit tudjuk ajánlani, legfőképpen fűszeres ízekben, mint a Csilis-Bors, és a Fűszeres máj, valamint a mindig jól működő Robin-Redet! Ebben a témában megtalálod 2 hasznos bejegyzésünket is: Késő őszi bojlizás Mr Bojlival – I. Részét, valamint a Késő őszi bojlizás Mr Bojlival II. Részét.
A csalizó bojliban koncentráltabban, több aroma, étvágygerjesztő és aminosav található, mint a Prémium bojliban. Így rövidebb horgászatok alkalmával is eredményes lehetsz vele!
Vállaljuk egyedi termékek gyártását is 14 mm, 20 mm, 24 mm és 30 mm méretben. Minimum rendelés 5 kg / méret / íz. Egyedi rendeléseket csak előre utalás után tudunk teljesíteni, kérjük ezzel kapcsolatban a megértésedet. Kérjük vedd fel velünk emailben a kapcsolatot a [email protected] címen, vagy küldd el nekünk a telefonszámodat és visszahívunk.