Gyakori kérdések

Az alábbi oldalt igyekszünk folyamatosan frissíteni, hogy a Mr Bojli-val kapcsolatban ne maradjanak megválaszolatlan kérdések!

 

A Mr Bojli egy családi vállalkozás Békés megyéből, pontosabban Mezőberényből. Minden egyes termék kézzel, gépi segítséggel, valamint nagy odafigyeléssel készül. Termékeinket saját magam, Kigyósi Imre, sok éves sporthorgász tapasztalattal tesztelem, valamint folyamatosan fejlesztem. Az általam gyártott bojlik, gyártása során kizárólag természetes növényi és állati alapanyagokat használok!
Rendeléseket csak a webshopon keresztül lehet leadni. Telefonon, valamint üzenetben leadott rendelést sajnos nem tudunk teljesíteni.
Banki előre utalás; utánvétes készpénzes, vagy E-kártyás fizetés közül tudsz választani. Személyes átvétel esetén kizárólag banki előre utalással tudsz fizetni.
Raktáron lévő termékek esetében a postázás a megrendelés visszaigazolásától számított első hétfőn és szerdán történik. Amennyiben a rendelésedet hétfőn adod le, a csomagod nagy valószínűséggel ugyanazon a héten, legkésőbb pénteken fog megérkezni. Kérjük vedd figyelembe: Termékeink nagy gonddal, kézzel, valamint gépi segítséggel készülnek, ezzel a lehető legmagasabb minőséget elérve. Nem raktáron lévő termékeknél a szállítás ennél fogva 7-10 munkanapot is igénybe vehet. Az áruszállítás MPL csomag szállítással történik, munkanapokon 8-16 óráig.
A termékeket viszonteladó nélkül, közvetlenül a vásárlóknak értékesítjük, kizárólag a webshopunkon keresztül. Személyes vásárlásra boltban nincs lehetőség.
Igen, az alábbi bojlik főzve vannak: Prémium bojli, Prémium csalizó bojli, valamint a Friss fagyasztott Etető bojli. Szárítva vannak: Prémium oldódó bojli, és a Prémium oldódó csalizó bojli. Otthoni bekeverésre szánt: Pémium bojli mix.
Igen, a bojlik tartalmaznak tartósítószert, valamint penészgátlót is.
Igen, a Prémium bojli és a Prémium oldódó bojli alkalmas dobócsövezésre: vizezett dobócsővel a 20 mm-es kb. 80 m-ig, valamint a 24 mm-es kb. 100 m-ig.
A bojlinak nem esik baja, ha szellős, árnyékos helyen kibontva tárolod, valamint szükség és igény szerint kicsit szárítod.
A bojlikat a minőség megőrzésének érdekében felbontás után ajánlatos száraz, hűvös, fényvédett helyen tárolni. A fennmaradó szemeket a Prémium bojliból érdemes belerakni a zacskóba és lezárni, hogy védjük a túlszáradás ellen. A friss fagyasztott etető bojlit felbontás előtt -18 °C fokon, mélyhűtőben szükséges tárolni, felbontás után hűvös, fényvédett helyen történő tárolás esetén kb. 5 napig marad friss.
Az, hogy mennyit bír ki a bojli, függ attól, hogy mennyire van kiszárítva, mennyi az apróhal, valamint a törpeharcsa a vízben. Egy 20mm-es Prémium bojli bírhat 5-6 órát, míg egy 24mm-es akár 7-8 órát is. Oldódó bojli esetében ajánlott 2 óránként frissíteni. A Prémium Oldódó Bojlit 10-18°C-os, valamint a főtt Prémium Bojlit efölötti vízhőmérsékletnél ajánljuk. 
Csalizni 20-as Prémium bojlit ajánlunk, jól kiszárítva. Etetésre Prémium bojliból a 20; 24 mm-es méretet, valamint mellé áztatott, vagy forrázott kukoricát.
Törpeharcsás vízre 24 mm-es Prémium bojlinál kisebbet nem ajánlunk, valamint azt ajánlatos kibontani és kissé megszárítva használni.
Imre írt több bejegyzést is, amikben megtalálod ebben a témában a leghasznosabb tippjeit: Így kerüld el az 5 legnagyobb bojlis hibát  valamint 3 nagy bojlis tévhit címmel.
Hideg víznél a Prémium Oldódó Bojlit tudjuk ajánlani, legfőképpen fűszeres ízekben, mint a Csilis-Bors, és a Fűszeres máj, valamint a mindig jól müködő Robin-Redet! Ebben a témában megtalálod 2 hasznos bejegyzésünket is: Késő őszi bojlizás Mr Bojlival – I. Részét, valamint a Késő őszi bojlizás Mr Bojlival II. Részét.
A csalizó bojliban koncentráltabban, több aroma, étvágygerjesztő és aminosav található, mint a Prémium bojliban.