Közzétéve:

Az 5 legnagyobb bojlis hiba

legnagyobb-bojlis-hiba

Így kerüld el az 5 legnagyobb bojlis hibát

Bár a bojlizás elsőre könnyűnek tűnik, mégis vannak olyan szabályok, amiket be kell tartanunk egy ilyen horgászás során. Ebben a bejegyzésben pár tippet szeretnénk adni az 5 legnagyobb bojlis hiba elkerüléséhez.

1.

A vízhőmérséklet és évszak fontossága

Az egyik legnagyobb hiba, ha a bojlit nem az évszaknak és vízhőmérsékletnek megfelelően választjuk ki. Az eredményes horgászás érdekében figyeljünk erre, hiszen a jó bojli használatával garantált a siker.

Ha érdekelnek a tippjeim, olvass tovább!

2.

Tavaszi tippek

Tavasszal nagy méretű főtt bojlival nem érhetünk el sikereket. Ilyenkor az oldódó bojlik használata eredményes, illetve a kisebb átmérőjű főtt bojlik ízazonos pasztával együtt való használatával lehetünk eredményesek.

3.

Különböző halakhoz különböző bojlik

Törpeharcsás vízre soha ne vigyünk oldódó bojlit, csak kimondottan főtt  és kemény bojlit használjuk, nagy méretekben. A főtt kukorica és a tigrismogyoró használata is kifejezetten javasolt.

4.

Nyári horgászszezon 

Nyári időszakban nagy hiba az, ha valaki apró bojlit, illetve oldódó bojlit használ, mert ezzel csak az apróbb halakat tudjuk odacsalni, illetve az oldódó bojli lebomlik, mire a pontyok megtalálják. Halsűrűségtől függően főtt bojlikat 20-24 mm nagyságban javaslok és nagyobb mennyiségű apró magokat .

Nekem a Mr Bojli Robin-Red vált be a legjobban, ezzel értem el a legnagyobb sikereket.

5.

Ősz és bojlik

Őszi időszakban már ne használjunk túl nagy bojlikat, ugyanis nem ezzel leszünk a legeredményesebbek. Előtérbe kerülnek az apróbb főtt és az oldódó bojlik. Aprómagot használhatunk, de kisebb mennyiségben. Késő őszi horgászatnál a PVA hálós etetés lehet a legeredményesebb, mivel nem kell nagy mennyiséget etetni.

 

Ezeket a tanácsokat megfogadva boldogan térhetünk haza az eredményes bojlis horgászás után.

Mr Bojli – Imre

 

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

Az 5 legnagyobb bojlis hiba” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Jó tipp

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük