Közzétéve:

A Mr Bojli története

Bepillantás a Mr Bojli mögé!

Biztos vagyok benne, hogy a Mr Bojli weboldal látogatóiban sok-sok kérdés merül fel, hiszen egy nagyon új, friss márkáról van szó.

A cég mögött jómagam, Kigyósi Imre állok, és immáron 20 éves sporthorgász tapasztalattal a hátam mögött készítem a bojlikat a cég számára.

Honnan jött a cég ötlete? Mióta foglalkozok horgászattal? Ma ezekről mesélek nektek.

A kezdetek

Körülbelül 6 éves korom óta horgászok, tehát korán kezdtem és hatalmas szerelem volt már az első alkalommal is számomra. Mivel a Körösök mentén lakom, ezért nagyon sokat horgásztam ezen a folyón, és a bojlizás előtt a folyóvízi horgászatot űztem.

Nagyon sok élmény fűz a Kettős Köröshöz. Az általános iskola, ahova jártam, hihetetlenül közel volt hozzá. Focizás közben ha nagyot rúgtunk a labdába, az ártéren találtuk meg a labdát, hiszen a kerítés a Körös gátja volt.

Mr-Bojli-Kigyósi-Imre-történet

Ez a szerelem sose múlt el, éppen emiatt 17 éven keresztül egy saját horgászboltot is üzemeltettünk, mely által igazán élhettem a hobbimnak. Nagyon érdekelt a bojlizás, ezért is kezdtem el saját bojlikat gyártani. Először csak saját magamnak, illetve a barátoknak készítettem bojlikat, majd 2018-tól már a nagyközönség számára is: Mr Bojliként.

A horgászat mellett azonban teljesen más a civil végzettségem, sok-sok éven keresztül főszakácsként  dolgoztam – éppen ezért közel áll hozzám a bojli készítése, hiszen itt is tésztával kell dolgozni.

Az első bojli

Életem első, saját készítésű bojliját is körülbelül 20 évvel ezelőtt készítettem el – ám ez egyáltalán nem hasonlított a mostani bojlikra, inkább egy kavicsra emlékeztetett. Ezt a bojlit a Búzás-völgyi víztározón teszteltem először, majd elkezdtem ezeket fejleszteni, még jobbá tenni, és a mai napig a bojlik fejlesztésén dolgozom.

Arról, hogy hogyan is kezdődött számomra a bojlizás már készült egy cikk! Klikkelj ide a cikkért.

Amit tudni kell még, hogy az utóbbi 15 év során kizárólag hajszálelőkés módszerrel horgászok, tavaszi és őszi hónapokban kedvencem a Picker bot, amit szintén csalitüskés módszerrel űzöm, melegebb hónapokban viszont a bojlizásé a főszerep.  Nagyon sok horgászmódszerben otthon vagyok, kivéve a rakós botos horgászat, illetve a harcsázás az, ami nagyon távol áll tőlem.

Mr-Bojli-márka

A Mr Bojli márkáról

A Mr Bojli 2018. nyarán indult, én pedig 2019. tavasza óta főállásban ezzel foglalkozom, így a napjaim minden percét a szenvedélyemnek és a cégnek szentelhetem. Próbálom a bojlikat még szebbé, még fogósabbá, még tökéletesebbé tenni. A Mr Bojli név egyébként a lányom, Márta ötlete volt, ő az, aki a cég marketingese, ezáltal hatalmas segítségem a fejlődés, a cégvezetés során.

A termékpalettát igyekszem a vásárlói igényekhez igazítva alakítani. Fontos számomra, hogy minden vevőm prémium minőségű bojlit kapjon, ami tényleg kapós.

Éppen ezért a bojlikat nagy odafigyeléssel készítem, csakis minőségi alapanyagokat használok. Fontos számomra a beltartalom minősége, illetve a vevők kérései alapján az, hogy dobócsövezhető legyen a bojli.

Környezetvédelem

A Mr Bojli számára fontos a környezetvédelem, ezért megpróbálunk lépéseket is tenni ennek irányába. A csomagolás során újrahasznosított kartondobozokat, térkitöltő anyagokat használunk, és próbálunk minél kevesebb szemetet termelni. Kis lépések ugyan, de már ezzel is hozzájárulunk a környezetünk, a vizeink védelméhez.

Mr-Bojli-honnanMr-Bojli-Kigyósi-Imre

Jövőbeli tervek

A rengeteg pozitív visszajelzés (Facebook értékelésekért katt ide, vagy görgess az oldal legaljára) a horgászainktól azt mutatja, hogy jó úton járunk. Számunkra fontos a minőség, ennek érdekében pedig számtalan újítást vezetünk be. Az egyik legfeltűnőbb a visszazárható csomagolás: 2020 tavaszától minden Prémium Bojlit és Prémium Oldódó Bojlit visszazárható csomagolásban kapsz meg. Ezen kívül igyekszünk még fogósabb, még minőségibb bojlikat készíteni, folyamatosan kísérletezünk, tesztelünk.

Örömteli újdonság, hogy mostantól követni tudsz az új Youtube csatornánkon, ahol igyekszem informatív és szórakoztató videókkal készülni! Ne felejts el feliratkozni a csatornára.

Egy másik nagy újdonság, hogy 2020 szeptemberétől már offline is megvásárolhatod a bojlikat, az exkluzív Mr Bojli partnereknél. Klikkelj ide és a viszonteladóink listájához.

2022-ben megérkezett két új termékünk, melyek a hosszas fejlesztés és tesztelés után, immáron a horgászaink számára is elérhetőek. Íme az eddigi legjobb bojlink: a Competition Hibrid Bojli, ami rendelkezik a párolt és az oldódó bojli összes jó tulajdonságával, kiválóan dobócsövezhető és bátran használhatjuk horgászversenyeken is. A másik új termékünk, a 2in1 Csalizó Bojli egy teljes mértékben kézzel készült, kézműves termék. A kettő az egyben csalizó bojli alapja egy kemény, főtt mag, amit bevontunk egy ízazonos oldódó réteggel.

És ha már fejlődés: kíváncsiak vagyunk minden látogatónk véleményére. Azok, akik kitöltik az alábbi kérdőívet, egy 5%-os kuponkódot kapnak, amit bármikor felhasználhatnak a webshopunkban.

A KÉRDŐÍVHEZ KATT IDE

Nagyon köszönöm minden meglévő és jövőbeli vásárlónknak a bizalmat!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

 

Kérdésed merült fel? Nézd meg a leggyakrabban feltett kérdéseket és az azokra adott válaszainkat:

A Mr Bojli egy családi vállalkozás Békés megyéből, pontosabban Mezőberényből. Minden egyes termék kézzel, gépi segítséggel, valamint nagy odafigyeléssel készül. Termékeinket saját magam, Kigyósi Imre, sok éves sporthorgász tapasztalattal tesztelem, valamint folyamatosan fejlesztem. Az általam gyártott bojlik, gyártása során kizárólag természetes növényi és állati alapanyagokat használok.
Rendeléseket csak a webshopon keresztül lehet leadni. Telefonon, valamint üzenetben leadott rendelést sajnos nem tudunk teljesíteni.
Exkluzív partnereink aktuális listáját az alábbi linken találod. Amennyiben a webshopban megrendelt csomagodat Mezőberényben, személyesen szeretnéd átvenni, olvasd el a Fizetésének módok menüpontban található információkat.
Az áraink igen barátiak, de ennek ellenére mindig igyekszünk a horgászaink kedvében járni. 🙂 Amennyiben feliratkozol a hirlevelünkre, egy 5%-os kupont kapsz: A hirlevélre itt tudsz felirazkozni.
Banki előre utalás; PayPal-es; Barion, Hitelkártyás, Browser fizetés, valamint Utánvétes (készpénzes vagy E-kártyás) fizetés közül tudsz választani. Személyes átvétel esetén kizárólag banki előre utalással tudsz fizetni. Több infót a Szállítási információ és a Fizetésének módok menüpontban találsz.
Minden 35000 Ft fölötti rendelésnél ingyenes a szállítás!
Igen, tudsz. 🙂 Amennyiben szeretnél euróban utalni, van euró alapú számlánk is. Miután leadtad a rendelést, a hivatalos napi árfolyam szerint kell át számolnunk, amit el tudunk neked pontosan küldeni egy üzenetben. Kérjük jelezd felénk kérésedet a megjegyzés rovatban. Az euró alapú számlánk az alábbi: Mr Bojli Kft. BIC /SWIFT-Code: TRWIBEB1XXX IBAN: BE77 9670 1124 9942
Amennyiben a megrendelt termék raktáron van (ezt a program jelzi neked, amint kiválasztaod a terméket, szükség esetén az ízt, és méret), megpróbáljuk a következő, de legkésőbb két munkanapon belül elpostázni. A csomagszállítás ezután körülbelül egy munkanapot vesz igénybe.  szerda délelőtt 10-ig beérkezett rendeléseket ( amennyiben raktáron van a rendelt termék ) még azon a héten postázzuk (tehát aznap feladjuk, és még a héten megkapod), az utána beérkezetteket leghamarabb hétfőn postázzuk. Kérjük vedd figyelembe: Termékeink nagy gonddal, kézzel, valamint gépi segítséggel készülnek, ezzel a lehető legmagasabb minőséget elérve. Nem raktáron lévő termékeknél a szállítás ennél fogva 7-10 munkanapot is igénybe vehet.  Az áruszállítás MPL csomag szállítással történik, munkanapokon 8-16 óráig.
Az alábbi bojlik párolva vannak: Prémium bojli, Prémium csalizó bojli, valamint a Friss fagyasztott Etető bojli. Szárítva vannak: Prémium oldódó bojli, és a Prémium oldódó csalizó bojli.
A bojlik tartalmaznak tartósítószert, valamint penészgátlót is. Emellett egy speciális szárítási technikával 10% alá csökkentjük a bojlik nedvesség tartalmát, ami által nagy mértékben növeljük az eltarthatóságot. A bojlik csomágolásánál igyekszünk minél több levegőt kipréselni, hogy ezáltal is segítsük a hosszabb szavatosságot.
Igen, a Prémium bojli és a Prémium oldódó bojli alkalmas dobócsövezésre: vizezett dobócsővel a 20 mm-es kb. 80 m-ig, valamint a 24 mm-es kb. 100 m-ig.
A bojlinak nem esik baja, ha szellős, árnyékos helyen kibontva tárolod, valamint szükség és igény szerint kicsit szárítod.
Felbontás előtt: minden termék 1 évig, a Friss fagyasztott etető bojli 6 hónapig. Felbontás után tároljuk a bojlikat száraz, hűvös helyen, visszacsomagolva.
A bojlikat a minőség megőrzésének érdekében felbontás után ajánlatos száraz, hűvös, fényvédett helyen tárolni. A fennmaradó szemeket a Prémium bojliból érdemes belerakni a zacskóba és lezárni, hogy védjük a túlszáradás ellen. A friss fagyasztott etető bojlit felbontás előtt -18 °C fokon, mélyhűtőben szükséges tárolni, felbontás után hűvös, fényvédett helyen történő tárolás esetén kb. 5 napig marad friss. A friss fagyasztott etető bojlinál a szállítás ugyanúgy történik, mint a többi terméknél.
Az, hogy mennyit bír ki a bojli, függ attól, hogy mennyire van kiszárítva, mennyi az apróhal, valamint a törpeharcsa a vízben. Egy 20mm-es Prémium bojli bírhat 10-12 órát, míg egy 24mm-es akár 24 órát is - ez vonatkozik a Prémium csalizó bojlira is. Oldódó bojli esetében ajánlott 2 óránként frissíteni. A Prémium Oldódó Bojlit 10-18°C-os , valamint a főtt Prémium Bojlit e fölötti vízhőmérsékletnél ajánljuk. Az Oldódó bojlit 5-6 méter mélységű bányatavakon a nyári időszakban is bátran használhatjuk, mivel a víz alsó rétege hideg, ezért az oldódási idő meghosszabbodik.
A mindig aktuális, Imre által évszakonként összeválogatott csomagjainkat, megtalálod az alábbi linken.
Csalizni 20-as Prémium bojlit ajánlunk, jól kiszárítva. Etetésre Prémium bojliból a 20; 24 mm-es méretet, valamint mellé áztatott, vagy forrázott kukoricát.
Törpeharcsás vízre 24 mm-es Prémium bojlinál kisebbet nem ajánlunk, valamint azt ajánlatos kibontani és kissé megszárítva használni.
Imre írt több bejegyzést is, amikben megtalálod ebben a témában a leghasznosabb tippjeit: Így kerüld el az 5 legnagyobb bojlis hibát  valamint 3 nagy bojlis tévhit címmel.
Hideg víznél a Prémium Oldódó Bojlit tudjuk ajánlani, legfőképpen fűszeres ízekben, mint a Csilis-Bors, és a Fűszeres máj, valamint a mindig jól működő Robin-Redet! Ebben a témában megtalálod 2 hasznos bejegyzésünket is: Késő őszi bojlizás Mr Bojlival – I. Részét, valamint a Késő őszi bojlizás Mr Bojlival II. Részét.
A csalizó bojliban koncentráltabban, több aroma, étvágygerjesztő és aminosav található, mint a Prémium bojliban. Így rövidebb horgászatok alkalmával is eredményes lehetsz vele!
Vállaljuk egyedi termékek gyártását is 14 mm, 20 mm, 24 mm és 30 mm méretben. Minimum rendelés 5 kg / méret / íz. Egyedi rendeléseket csak előre utalás után tudunk teljesíteni, kérjük ezzel kapcsolatban a megértésedet. Kérjük vedd fel velünk emailben a kapcsolatot a [email protected] címen, vagy küldd el nekünk a telefonszámodat és visszahívunk.

A Mr Bojli története” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kedves Imre!
    Nekem nagyon szimpatikus a céged, tetszik, hogy igazi horgász gyárt kézműves, minőségi terméket, amibe a szívén lelkén kívül beletesz mindent amitől a prémium minőség nem csak egy frázissá válik. Pár perce rendeltem is tőletek a június 21-től induló 4 éjszakás nagykállói horgásztúránkra bojlikat és pasztákat. Fontos lenne azonban kb. 10 kg etető bojli rendelése is, de ezt nem mertem megtenni, mert nincs itthon akkora fagyasztókapacitásom. Azt írtad, hogy ezek frissek és fagyasztandók. Fagyasztás nélkül meddig tárolhatom el? Mikor rendeljek, hogy megérkezzen, de már ne kelljen fagyasztani? Kibír néhány napot vákuumfóliázva is?
    Ha van kis időd válaszolni kérlek adj tanácsot e-mailban ([email protected]).
    Köszönöm a segítségedet: Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük