Közzétéve:

Késő őszi bojlizás Mr Bojlival 2. – Bojlizás hideg vízben

bojlizas-hideg-vizben

Őszi bojlizás Mr Bojlival

November 18-án reggel 6 órakor érkeztem meghívómhoz Sándorhoz a Borosgyáni horgásztóhoz egy késő őszi bojlizásra. A megérkezést követően azt tapasztaltam, hogy a stég deres, csúszós, a levegő hőmérséklete 0 °C , a tó vize pedig mindössze 10 °C volt, így felértékelődik a fogás nagysága.

Hogyan sikerült a bojlizás hideg vízben?

 

bojlizas-hideg-vizben
Sanyi és a nap egyik legszebb fogása

Gyors pakolás és etetés következett. Az etetésre 15 mm-es prémium bojlit használtunk csilis-borsos ízben és 20 mm-es friss fagyasztott bojlit csilis aromával leöntve. A csalizásra kizárólag 20 mm-es prémium oldódó bojlit használtunk csilis-borsos ízben. Az első kapás 7 órakor jelentkezett az etetés közepén elhelyezett botomra, a hal nem volt túl nagy, 2 kg-ot mutatott a mérleg.

A következő kapásra fél órát kellett várni, ami az én legnagyobb halam lehetett volna, ha nem megy be a szomszéd stégje alá, ugyanis a horgom leszakad, és így idő előtt búcsút intettünk egymásnak. Ezután végre Sándornak is elindultak a kapások, és kisebb-nagyobb várakozással jöttek a halak. A nap végére 12 db halat sikerült partra segíteni.

A hideg ellenére megjegyezném, hogy bátran használjátok a prémium oldódó bojlicsaládot még ebben az időben is.

bojlizas-hideg-vizben-Mr-Bojlival
Sanyi nagy örömére, a nap tartogatott még szép émlényeket
bojlizas-hideg-vizben
Imre – Mr Bojli

Ezzel a kis írásommal azoknak szeretnék segítséget nyújtani, akik nem tudják eldönteni, hogy mikor is használják eredményesen az oldódó bojli családot. Az én meglátásom szerint és több tesztelés végeredménye alapján azt mondhatom, hogy 10-15 °C vízben lehetünk a legeredményesebbek az oldódó bojlikkal, lehet ez ősz vagy tavasz. Ennél melegebb vízre már inkább a főt változatot javaslom.

18-20 °C felett már nem ajánlom az oldódó bojlikat, mert gyors oldódása miatt nem biztos, hogy jó eredményeket tudunk elérni vele. Mindenkit biztatok egy gyors, késő őszi pecára a hideg ellenére. Csatolok egy pár fényképet kedvcsinálónak.

Görbüljön a bot!

Imre – Mr Bojli

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük