Közzétéve:

Létezik-e bojlis víz?

éjszakai-horgászat-kellékei

A bojlis víz titkának nyomában 

Sokan felteszik azt a kérdést, hogy mitől lesz egy víz bojlis víz, vagy létezik-e egyáltalán ilyen?

Én úgy gondolom, hogy mi magunk, horgászok fogjuk eldönteni a használt módszer alapján, hogy egy víz bojlis víz lesz-e vagy sem. Egy vizet tudatosan is kialakíthatunk intenzív haltelepítéssel a sporthorgászok igényeinek megfelelően, ahol a fogd meg és engedd vissza elv alapján horgászhatunk a mai kornak megfelelően. Azokon a vizeken, ahol a catch & release módszert alkalmazzák, ott hamar elterjed a bojlis víz kifejezés.

Általában azokat a vizeket nevezzük bojlis víznek, melyen a halak sűrűbben találkoznak magával a bojlival, illetve rendszeresen használják a horgászok. Azokon a vizeken, ahol több nagytestű ponty és amúr található, ott hamarabb elterjed a bojlis módszer, ezáltal mi horgászok tesszük bojlis vízzé. Maga a vízterület kezelője is elősegítheti nagytestű halak telepítésével azt, hogy egy bojlis víz kialakulhasson.

Tekintsd meg ÚJ, 2022-es újdonságainkat!

Ezeken a vizeken lehetnek eltérő szabályok – például nagyméretű merítő, szájfertőtlenítő, pontymatrac, súlykorlátozás – amik a halak védelmét szolgálják,  itt hamarabb kialakult a bojlis módszer: és ezeket neveztük el bojlis vizeknek.

Azok a vizek, melyeken sikeres bojlis horgászversenyeket rendeznek, azokra hamarabb ráragad az a kifejezés, hogy bojlis víz, mert mi magunk, emberek tesszük ezzé.

Imre – Mr Bojli

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük