Közzétéve:

Chef szakács véleménye a Mr Bojli Robin Red Bojlinkról – “Egy igazán minőségi bojli”

Egy igazán fantasztikus cikk, melyet Kovacsics István profi séf írt a kedvencéről, Robin Red bojlinkról.

Új szelek fújnak…

Engedd meg, hogy bemutatkozzak: Kovacsics István vagyok, több éve fanatikusan vallatom a vizeket.  Az esetek döntő többségében bojlis módszert alkalmazok. Az elmúlt években próbáltam több magyar bojlit, volt, ami jó volt és bizony volt olyan is, ami nem, nyilván gyártókat nem fogok most megnevezni.

Több évig voltam “teszthorgász” de a végére kicsit kiábrándultam, és kerestem az új utat.

Három év kihagyás után viszont találkoztam egy olyan minőségi bojlival, ami nem mellesleg magyar gyártótól származik, ami teljesen lázba hozott és felébresztette bennem azt, amit régen mások hagytak kialudni a szenvedélyt.

Új szelek, mint ahogy a cím is mutatja új gyártó, új víz, semmi előítélet, semmi berögződés.

Röviden a vízterületről

Név: Marcal-tó (Rabkerti-tó)

Terület: 17 hektár

Átlag mélység : 2 m

Mederfenék: erősen iszapos

Győrben található a régi Pápai út mellet terül el.

A tó egy nem mai képződmény, rengeteg ős nádas öleli a partszéleket, a töklevél is jócskán teret nyert a vízterületen, és mondanom se kell, a törpeharcsa is jól érzi magát, jelen is van nem kevés mennyiségben.

Az egyesület jó pár éve elkezdett komolyabban foglalkozni a tóval és nem kevés mennyiségű nagytestű ponty került telepítésre, ezt azóta is minden évben pótolják frissítik a halállományt.

Kiváló vezetés jellemzi az egyesületet és nagy gondot fordítanak ennek csodás tónak a védelmére is, le a kalappal előttük, mi horgászok csak köszönetet mondhatunk.

Nos idén kezdtem el bontogatni a szárnyam ezen a tavon. Több éve a látószögembe volt, de valahogy sose jutottam ki, idén viszont elhatároztam, hogy megpróbálom.

Elindultam, hogy bevásároljak bojliból, és ilyen kora tavaszi időben az oldódó golyót preferálom és a  Robin red ízvilág az, ami eddig sose hagyott cserben. Be is tértem a horgászüzletbe, válogattam, nézelődtem, és akkor találtam rá a Mr Bojlira.

Gyorsan rákerestem a neten, hogy mégis mit lehet róluk tudni. Na akkor döbbentem rá, hogy ez valami nagyon jó dolog lehet, hisz azt láttam az oldalon, hogy ebben a golyóban tényleg benne van a szeretet és a szenvedély. Nem egy elnagyolt sztori a gyártás, nem egy ” gyártósori munka ” van mögötte, hanem igenis oda van figyelve mindenre.

Kézzel gyártott golyó, kizárólag csak növényi és állati eredetű alapanyagból áll.

Szóval nagyon megtetszett gyorsan vettem is belőle és irány a vízpart!

A horgászat

Elkezdtem a horgászatot, és a víz megismerésével és a minőségi bojli mellett való elhivatottsággal sikerült sikeressé válnom és elérni azt, hogy akár rövid rapid horgászatok alatt is több nagy testű bajszost fektessek a bölcsőbe.

„Sikeres”: sokunknak mást jelen, számomra azt jelenti, hogy áprilisban 15 alkalomból egyszer nulláztam. A maradék 14 alkalommal sikerült pontyot fogni, ( nagy testű pontyot) én úgy gondolom ez nagyban köszönhető annak, hogy minőségi bojlit használtam.

Rapid peca…

Dél magasságában érkeztem a vízterületre. A hely, ahol elkezdtem horgászni körülbelül 145 m széles, a nád előtt a felszín alatt már javában burjánzik a töklevél, szóval nem egyszerű pálya.

Etetésre a Mr Bojli Robin-Red oldódó bojlit raktam az etetőhajóba körülbelül 10 szemet.

Csalizásra pedig a Robin Red csalizó 20 mm golyót fűztem a horog mellé.

A víz körülbelül 13 fok volt, ilyen hőfokon körülbelül 3 óra alatt a golyó felére csökkent, vagyis elég intenzíven dolgozott a vízben.

A végszerelékem hagyományos helikopter szerelés egy paszta ólommal, nyilván ebből már lehet gondolni, hogy pasztát is használok.

Szintén a Robin Red pasztát használt itt is. Ezekre a mozdulatokra 8x került sor 6 óra alatt.

Sikerült ezen rövid horgászat alatt 6 db bajszost fogni 8 kg-tól egészen 13+ kg-ig, és kettő lemaradt sajnos, de azt gondolom egy nagyon jó horgászatot tudhatok magam mögött.

Nem hiába, hisz a minőségi bojli az megtudja adni azt, amire az elszánt horgász vágyik. A sikert az örömöt és boldogságot egy jó horgászat végén.

Azóta is bőven bizonyít a Mr Bojli, és sikeres horgászatokat tudhatok magam mögött, szóval én azt gondolom megtaláltam azt, amit kerestem a minőségi bojlit.

Hamarosan egy rövidebb velős beszámolóval jelentkezem majd. Köszönöm, hogy elolvastad és velem tartottál.

Záró gondolatként még annyit, hogy mindenkinek meg van már az, amivel horgászik, vagy lehet, hogy elkötelezte magát más csali gyártónál, de egy dolgot ne feledjünk el ha vízparton vagy versenyen vagyunk:

„Nem ellenségek vagyunk, hanem barátok. Nem szabad ellenségeskednünk, lehetnek közöttünk feszültségek, de a szeretet sohasem törhet meg. Az emlékezet titkos húrjai meg-megpendülnek, midőn jobbik természetünk lágyan megérinti őket.”

Görbüljön!

Üdvözlettel: Kovacsics István Executive Chef & Sporthorgász

Instagram: @kokszafishing

Facebook: @Kokszafishing

 

Aktuális csomagjaink:

Imre Robin Red csomagját az alábbi linken találod!
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük