Közzétéve:

Nyári pontyhorgászat

Tippek a nyári pontyhorgászathoz – etetés és csalizás

A nyári pontyhorgászat a nyár végére drasztikus változáson megy keresztül. Főleg ott, ahol kimondottan csak a nagy pontyokat szeretnék becserkészni, és csak is kizárólag bojlival horgásznak és etetnek. Rövid, de informatív bejegyzésemben hasznos tippeket találsz, hogy még sikeresebb lehess nyári bojlizásod során.

A pontyok kezdik megismerni a csalinkat és egyre gyanakvóak lesznek. Ennek az az oka, hogy ezeket a halakat sokszor kifogták, és ezért sokkal óvatosabbak lesznek. Ha mindig ugyanakkora csalit használunk, előbb utóbb a halaknak gyanús lesz, ezért érdemes a csalik nagyságával variálni úgy az etetésben és a csalizásban is.

Amennyiben 20 mm-es bojlit használtunk, úgy érdemes 24-30 mm-es bojlival próbálkozni. Az etetés nagyságát is csökkenteni kell mivel a túl nagy etetés gyanússá válhat egy idő után.

Az etetésre szánt bojli mellé érdemes csakis főtt kendermagot szórni, mivel ezzel nem laknak jól a halak, viszont sokáig az etetésünkön tartózkodnak. Az etetésre szánt bojli kimondottan prémium minőségű legyen, hiszen csak keveset szórunk belőle.

A horgászatot ebben az időszakban az etetés mellett vagy mögött végezzük. Kerüljük az etetés központját mert valószínű, hogy ott nem fogunk nagy halakat. Amennyiben lehetséges kerüljük a csónakos etetést.

A dobócsöves etetést kell előtérbe helyezni, és csak kis mennyiséget etessünk. Az kendermagot spomb segítségével juttassuk az etetésünkre. A csónakkal való etetés és dübögés nem biztos hogy túl jó ötlet az óvatos pontyok miatt.  A nagy pontyok érzékenyen reagálnak a csónakos zajos etetésre.

Azt a kevés bojlit így is könnyen az etetésünkre juttathatjuk. A kendermagot is inkább spombbal juttassuk az etetésünkre,mivel abból is elég 5, maximum 10 dobásnyi.

Több ismerősömnek is bevált már ez a módszer, egy próbát mindenképpen megér.

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Érdekelnek etetési tippek a nyári kánikulában? Olvass tovább!

nyári-pontyhorgászat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük