Közzétéve:

Nyári pontyhorgászat

Tippek a nyári pontyhorgászathoz – etetés és csalizás

A nyári pontyhorgászat a nyár során drasztikus változáson megy keresztül. Főleg ott, ahol kimondottan csak a nagy pontyokat szeretnék becserkészni, és csak is kizárólag bojlival horgásznak és etetnek. Rövid, de informatív bejegyzésemben hasznos tippeket találsz, hogy még sikeresebb lehess nyári bojlizásod során.

A pontyok kezdik megismerni a csalinkat és egyre gyanakvóak lesznek. Ennek az az oka, hogy ezeket a halakat sokszor kifogták, és ezért sokkal óvatosabbak lesznek. Ha mindig ugyanakkora csalit használunk, előbb utóbb a halaknak gyanús lesz, ezért érdemes a csalik nagyságával variálni úgy az etetésben és a csalizásban is.

Amennyiben 20 mm-es bojlit használtunk, úgy érdemes 24-30 mm-es bojlival próbálkozni. Az etetés nagyságát is csökkenteni kell mivel a túl nagy etetés gyanússá válhat egy idő után.

Nyári bojlis csomag
Megérkeztek az ÚJ Nyári csomagjaink!

 

Az etetésre szánt bojli mellé érdemes csakis főtt kendermagot szórni, mivel ezzel nem laknak jól a halak, viszont sokáig az etetésünkön tartózkodnak. Az etetésre szánt bojli kimondottan prémium minőségű legyen, hiszen csak keveset szórunk belőle.

A horgászatot ebben az időszakban az etetés mellett vagy mögött végezzük. Kerüljük az etetés központját mert valószínű, hogy ott nem fogunk nagy halakat. Amennyiben lehetséges kerüljük a csónakos etetést.

A dobócsöves etetést kell előtérbe helyezni, és csak kis mennyiséget etessünk. Az kendermagot spomb segítségével juttassuk az etetésünkre. A csónakkal való etetés és dübögés nem biztos hogy túl jó ötlet az óvatos pontyok miatt.  A nagy pontyok érzékenyen reagálnak a csónakos zajos etetésre.

Azt a kevés bojlit így is könnyen az etetésünkre juttathatjuk. A kendermagot is inkább spombbal juttassuk az etetésünkre, mivel abból is elég 5, maximum 10 dobásnyi.

Több ismerősömnek is bevált már ez a módszer, egy próbát mindenképpen megér.

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Érdekelnek etetési tippek a nyári kánikulában? Olvass tovább!

nyári-pontyhorgászat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük