Közzétéve:

Etetési praktikák meleg vízen

Ebben a kis írásomban megosztom veletek, hogy nyáron nagy melegben milyen etetési stratégiát használok, és mivel csalizunk.

A nyári kánikulában kétféle etetést szoktam alkalmazni, ami általában jól működik.

Meleg vízi etetési praktika 1.

Az első, ami be szokott válni a következő: Fele arányban prémium párolt bojli és halibut pellet kombinációja.

A bojli lehet 20-24 mm-es nagyságú, a pellet minden esetben 20 mm-es legyen. A kisebb bojli és pellet használata a nyári nagy melegben nem célszerű, mert oda csaljuk a sok apró pontyokat az etetésünkre. A csalizásra szánt bojlik, amik beváltak ebben a meleg időben a következő ízek:

Csilis borsos, Fűszeres máj, és a minden időben jól működő Robin Red.

Ez nem jelenti azt, hogy más ízekkel nem érdemes próbálkozni, mert vannak vizek ahol a gyümölcsös jellegű bojlik is jól működnek. Egy botot érdemes halibutos pellettel próbálni, mert néha csodára is képes.

Meleg vízi etetési praktika 2.

A másik etetési stratégia, amit ajánlani tudok a következő: Prémium párolt bojli és apró mag keveréke fele arányban.

Az olyan vízterületeken, ahol sok az amur, ott a magkeverék mennyisége lehet több is. Mivel az amurnak a nyári nagy melegben nagy az étvágya ezért az etetés mennyiségét meg lehet emelni.

A magkeverék a következő összetételből áll: tigrismogyoró, főtt vagy erjesztett kukorica, és kendermag.

A kendermag nagyon fontos, hiszen a halakat sokáig ott tartja az etetésen. A bojli mérete megegyezik az előző etetésnél használtakkal. Csalizásra mind két esetnél 20-24 mm-es bojlit szoktam használni.

Ezzel a két etetési praktikával nagyon sok pontyot és amurt sikerült már fognom.

Sok sikert kívánok mindenkinek, aki kipróbálja az általam ajánlott etetési stratégiát.

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

 

Hogyan működött az Oldódó bojli kánikulában? Olvass tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük