Közzétéve:

Oldódó bojlis horgászat kánikulában

Így működött az Oldódó bojli kánikulában

Több vevő visszajelzése alapján úgy döntöttünk, hogy egy teszthorgászatot végzünk 30 fok feletti hőmérsékletnél oldódó bojlival. A vevőink állítják, hogy az oldódó bojlit nem csak 20 fok alatti vízben, hanem efölött is eredményesen használják 6-8 méteres bányatavakban. Lássuk, hogyan is működött.

A tesztelési idő alatt a levegő hőmérséklete 31 fok volt, a víz felső rétege 27 fok, ami nagyon melegnek mondható, de a fenéken 6 méteres mélységben 22 fok volt.

Erre a horgászatra 2,5 napot szántunk, mert ez idő alatt biztosak lehettünk abban, hogy valós képet kapunk a horgászatról.

oldódó-bojli-kánikulában

 

Etetés

Az etetésünket fele-fele arányban oldódó és főtt bojli keverékével végeztük, magokat, illetve más etetőanyagot nem használtunk. Az alapozó etetést 1 kg főtt 24 mm-es bojlival, és 1 kg oldódó bojlival 20 mm-es nagyságban végeztük el, mert nem voltunk biztosak abban, hogy az oldódó bojlit eredményesen fogjuk tudni használni. Ezt az etetést napjában háromszor végeztük el, de ha a kapások megérkeztek, pár szemet dobócsővel pótoltunk.

Csalizás

Csalizásra kizárólag oldódó bojlit használtunk Chilis-bors 20 mm, illetve Robin red 24 mm méretben, mert kíváncsiak voltunk, hogy mennyit bírnak ilyen magas vízhőmérséklet mellett. A 20 mm-es méret másfél órát, míg a 24 mm-es 2,5 órát bírta. A horgászat időtartama reggel 6 és este 8 között volt, éjszaka nem horgásztunk a rettenetes mennyiségű szúnyog miatt.

oldódó-bojli-kánikulában

Kapások

Már az első etetésünk után két órával jelentkeztek az első kapások, amik kisebb pontyok és amúrok voltak. A délutáni órákra már megjelentek a testesebb halak, amik 5 – 10 kg között voltak. A második napra már az etetésünk egészen jól működött, és a nagyobb testű halak is megjelentek. Ekkor jött a túra legnagyobb hala, egy 13 kg-os ponty. A kapások mennyiségét tekintve nem volt eltérés a napok között, átlagosan 12-14 kapásunk volt.

Az össz fogás 30 kifogott hal, ebből 4 db 10 kg fölötti, 8 db 5 kg fölötti, a többi 2-4 kg közötti volt. A kifogott halak között volt 7 darab amúr is, amit kimondottan mind a 20 mm-es Chilis-borsos bojlinak köszönhettünk, hiszen ezek kisebb méretűek voltak.

oldódó-bojli-kánikulában

Köszönjük azoknak a vevőknek, akik észrevételüket megosztották velünk, miszerint melegebb időben is jól használható a Prémium oldódó bojli 6-8 méteres mélységű bányatavakban.

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük