Közzétéve:

Tippek, trükkök a bojlizáshoz

tippek-bojlizáshoz

Tippek bojlizáshoz:

Három olyan egyszerű tippet szeretnék megosztani veletek, amire sokszor nem is gondol az ember, pedig pofon egyszerű dolgok.

Nézzük mik ezek!

1.

Kiszáradt csalibojli

Mit csináljunk akkor, ha a csalizásra szánt bojlink nagyon kiszárad, ezáltal bojlifúróval is nagyon nehezen tudjuk átfúrni?

Egy nagyon egyszerű dolgot osztok meg veletek, hogy hogy tudjátok visszaállítani a bojlitokat eredeti állapotába. Fogunk egy közepes méretű almát, eldaraboljuk, és a csalis dobozba tesszük a bojlik közé. Ezáltal a levegő páratartalma megemelkedik, és a bojlik kiszívják a levegőből ezt a párát, és ezáltal visszanyerik eredeti állagukat. Ezt persze nem egy nap alatt érjük el, hanem legalább egy hétig hagyjuk, és onnan vesszük észre, hogy az almánk úgy néz ki, mintha megaszalódott volna.

 

2.

Tipp a dobócsövezéshez 

Amennyiben a dobócsövezésre szánt főtt bojli nagyon kiszárad, ezáltal a súlya nagyon könnyű lesz, illetve a dobások során szétrepedhet, tegyük egy vödörbe, és a tó vizéből merítsünk rá egy keveset, és legalább 15 percig hagyjuk benne.

Ezalatt az idő alatt a bojlik megszívják magukat vízzel, ezáltal sokkal nehezebbek lesznek, és sokkal könnyebb dobócsövezni őket. Oldódó bojli esetén ez az eljárás nem alkalmazható, ott egyszerűen vizezett dobócsővel végezzük el a csalik bejuttatását.

Ezáltal csökken a súrlódás, és a bojlik egészben maradnak, illetve lényegesen messzebbre lehet bejuttatni őket. Amennyiben az etetendő távolságunk 100 méter fölé szeretnénk tenni, nem árt, ha jó minőségű karbon dobócsövet használunk, mert ezekkel a csövekkel lényegesen messzebbre lehet dobni, általában olyan 20.000 forintos ártól már kaphatóak.

Extra tipp: melegebb időszakban dobócsövezéshez Imre a Prémium Bojlit, valamint hűvösebb időszakban a Prémium Oldódód Bojlit ajánlja!

3.

A parittyás gombócos etetés 

Gombócos etetésnél általában aprómagokat, pelleteket, darabolt bojlikat fogatunk össze valamilyen method mixszel, groundbait-tel, vagy etetőanyaggal.

Mit csináljunk akkor, amennyiben elfogy a kötőanyagunk, amivel a magokat, pelleteket össze szeretnénk fogatni? Általában vízpartok közelében járva találkozunk vakondtúrásokkal, ami egy jó porhanyós föld, és ebből keverjünk a magok közé víz vagy folyadék hozzáadásával össze tudjuk fogatni, és ugyan úgy tudunk gombócot formálni belőle.

Etetéskor a vízbecsapódó gombóc általában széthullik, ha jól van elkészítve, és közben egy felhőt von maga köré. Ha más lehetőségünk nincs, így is elvégezhetjük az etetést.

 

Sok-sok további hasznos információt találsz bojlizásról az elöző bejegyzéseimben. A listát ezekről a cikkekről itt találod: Bojlis tippek.

Remélem, hogy a tippjeimmel a következő horgászatnál még sikeresebb lehetsz!

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

 

Nézd meg a legkelendőbb termékeinket:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük