Közzétéve:

Bojlizás felmelegedő vízen

A tavaszi szezonkezdés a bojlisok közt egy nagy kihívás, hiszen a halakat nekünk kell megkeresni.

A halak nagyobb csoportokba vannak összeverődve és még kevesebbet mozognak. A tó egyes területei szinte lakatlanok, de vannak, részek ahol csapatostul vannak. Ezeket a részeket nekünk kell megkeresni.

Etetés

Ne kezdjünk el rögtön etetni, amikor megérkezünk, a horgászhelyünkre nézzünk körül és keressünk halmozgásra utaló jeleket. A mennyiben nem találunk halakra utaló jeleket abban az esetben az ősszel jónak vélt helyeket próbáljuk megvallatni. Az etetés csak kis mennyiségű legyen.

Inkább a pva hálós vagy tasakos etetést részesítsük előnyben. A nappali órákban, amennyiben szép napos idő van a halak a sekélyebb gyorsan melegedő vizekbe vándorolnak. Ne gondoljunk túl nagy eltérésre, a halak jól érzékelik akár az egy két fokos hőmérséklet különbséget is.

Az etetést főleg oldódó bojlival, és kevés főtt bojlival végezzük. Amennyiben rendelkezésünkre áll 10mm-es pellet, vagy főtt kendermag, azt is használhatjuk az etetésünkre. Az etetés mennyiségét csak akkor emeljük, ha folyamatosan van kapásunk.

Helyválasztás

Előfordul, hogy ahol nappal halakat tudtunk fogni, ott éjszaka kapástalan órák várnak ránk.

Tulajdonképpen csak annyi történt, hogy, a halak éjszakára vissza húzodtak a mélyebb részekre. Ezért a tavaszi felmelegedő időszakban az a jó helyválasztás, ahol mélyebb és sekélyebb részt is meg tudunk horgászni egy helyről.

Csalizás

Csalizásra a kisebb méretű főtt bojli vagy az oldódó bojli a megfelelő választás.

Ugyan ez a változat még fogósabbá tehető, ha pasztával bevonjuk a csalizásra szánt golyókat. A horog mérete 8-es vagy 6-os legyen, nagyobb felesleges ebben az időszakban.

Az ólom nagyságáról sokat lehetne vitatkozni, hogy mekkora a legtökéletesebb, nekem a 80 gramm körüli ólmok váltak be, de az úgynevezett ütköztetett szerelék is eredményes lehet.

Erre a felmelegedő vízre bátran ajánlom a tavaszi bojlis csomagunkat, ami két ízben kapható.

Imre kedvencei csomagokhoz kattints ide

Jó szezonkezdést kívánok: Imre, Mr Bojli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük