Közzétéve:

Ahol a bojlizás kezdődött

Mr-Bojli-bojlis-emlék

Bojlis életem legmeghatározóbb élménye

Az első legszebb emlékeim a bojlizással kapcsolatban körülbelül 20 évvel ezelőttre vezethetők vissza. Ez az a víz, ahol az első saját készítésű bojlimat próbálgattuk, ami nem igazából hasonlított a mostani bojlira, inkább egy kavicsra emlékeztetett. A vízterület, ahol kezdődött ez a szerelem a bojlizással kapcsolatban, a Búzás-völgyi víztározó volt.

Az első horgászatom nem teljesen úgy sikerült ahogy szerettem volna, de egy kis szerencsével sikerült némi kis információhoz jutni, mivel a szomszéd helyen két fiatal, ügyes horgász horgászott, akik már fogtak bojlival halat.

Amikor befejezték a horgászatot és összepakoltak megkérdeztem őket, hogy nem-e adnának pár szem bojlit, hogy ráülhessek a helyre, amit ők már előetettek, hogy én is fogjak legalább egy pontyot bojlival.

Ezután elláttak egy-két jó tanáccsal, hogy a kapás pillanatába nem kell rögtön bevágni, várjam meg, míg az orsómról folyamatosan húzza a zsinórt. Ez annyira hihetetlen volt számomra, hogy nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen kapás, de körülbelül 3-4 óra elteltével éberségem lankadni kezdett, és átmentem a szomszéd helyre beszélgetni. Beszélgetés közben arra lettem figyelmes, hogy valami recsegő hangot hallok, és akkor vettem észre, hogy az én nyeletőfékem hangja hallatszott át a szomszéd helyre, mert olyan erősen húzta lefele a ponty a zsinórt, hogy önmagát akasztotta föl.

Így fogtam meg életem első pontyát bojlival.

Annyira megszerettem ezt a helyet, hogy utána még évekig visszatérő vendég voltam, és itt született meg a Friss fagyasztott etető bojli elődje, amit a mai napig sikerrel használok. Ezt a bojlit használtuk etetésre és csalizásra egyaránt, amivel nagyon sok pontyot és amúrt fogtunk egészen 17kg-os nagyságig.

Ezekre az első élményeimre mindig szívesen emlékszem vissza, úgy érzem, ezzel nem vagyok egyedül. Biztos vagyok benne, hogy nektek is meg vannak azok az emlékek, amikről szívesen nosztalgiáztok.

Ha így van, kíváncsian várom a történetedet kommentben!

Mr Bojli – Imre

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük