Közzétéve:

3 remek horgászvíz bojlizáshoz – Imre ajánlásával

horgászvíz-bojlizáshoz

3 horgászvíz bojlizáshoz, ahol biztosan sikert érsz el

Magyarország bővelkedik olyan vizekben, ahol élmény horgászni, ám ezek közül most három olyat mutatok be nektek, ahol garantáltan sikerélmény érhet bennünket.

1.

Maconkai tározó

Ez a tó a Mátra hegység lábánál található, területe 58 hektáron terül el. A víz típusa völgyzárógátas víztározó, mélysége 2-2,2 m, gyengén iszapos, és nem akadós. A partot nád és sás övezi. A tóban 52 halfaj található meg, így szinte minden horgászmódszerre ajánlott.

A tavon rendszeresen rendeznek versenyeket és nemzetközi horgászversenyeket is. A tó több rekordot is felállított már, nem ritkák a 20-25 kg-on felüli pontyok sem. A gáti szakasz kimondottan nagyhalas pálya, ügyes horgászok 24 óra alatt akár 150 kg pontyot is foghatnak. Minden bojlival horgászónak ajánlani tudom.

Napijegy váltás kizárólag a halőrháznál oldható meg napi 3200 forintos áron.

 

2.

Balaton

Magyarország legnagyobb természetes állóvize, több ezer hektáron terül el, és 78 km-es hosszú partszakasszal rendelkezik. Azoknak a horgászoknak ajánlanám, akik minimum egy hetes horgásztúrát szerveznek, mert igazán csak akkor lehetünk eredményesek a nagy halak megfogásában. Lehet egy napos horgászaton is gondolkodni, de akkor be kell érjük 2-3 kg-os pontyokkal. Kora tavasszal és késő ősszel a déli parton eredményesebbek lehetünk, mint az északi part mélyebb vizeiben. A nyári szezonban – a fürdőhelyek megnyitása után – csakis éjszaka szabad horgászni. A mólókon egész évben lehet horgászni, de vannak tiltott helyek is, ennek érdemes utána járni. A 70 cm-nél nagyobb pontyokat tilos megtartani. Több bojlis versenyt is rendeznek rajta évente. Sikeres horgászatra főleg a déli parton és a nyugati medencénél számíthatunk.

A behúzós bojlis horgászathoz regisztrálni kell, illetve bejelentkezni, csak ezután lehet megkezdeni a horgászatot. A behúzós horgászathoz nagy átmérőjű bojlikat illetve sok aprómagot használjunk alapozóetetésként. A második nap után az aprómagot elhagyhatjuk, és csak nagy méretű 24-30 mm-es bojlikkal etessünk. Csalizásra kimondottan kemény 24-30 mm-es átmérőjű bojlikat használjunk – az egyik legjobb a Mr Bojli Prémium Robin-Red bojli -. Ez az a horgászvíz, ahol szerencsével foghatunk akár 30 kg fölötti pontyot, vagy akár világrekordot is. Legnépszerűbb helyek többek között Balatonfenyves, Csopak, valamint Keszthely.

Az árak változóak, 4000 és 16.000 forint között mozognak attól függően, ki milyen típust szeretne megváltani.

 

3.

Tatai derítőtó

Megközelítés: M1-es autópályán, Tatabánya centrumnál kell lekanyarodni, majd Vértesszőlős irányába haladni. A tó a 60-as években jött létre, az Általér felduzzasztásával. A tóban nagyon sok természetes akadó van fák formájában, amik az idő múlásával elkorhadtak. A tóban sok kapitális hal él, köztük rengeteg 20-25 kg-os ponty.

A horgászrend szerint az 5 kg feletti pontyok védelmet élveznek, kifogásuk után vissza kell engedni őket. Napijegyet a büfében és a környező horgászboltokban lehet váltani, többféle típusban, hosszabb-rövidebb időre, átlag 2500 és 9000 forint között, de az egyhetes horgászjegy az egyik leggazdaságosabb. A horgászrendet érdemes jól elolvasni és komolyan venni, mert a pihenni vágyó emberekhez alakították ki. A tó körül faházak és stégek találhatók, amik részben bérelhetők is. Vannak horgászhelyek, amelyek kiemelkedő fogást ígérnek, például a híd, magaspart, 24, 25, 26-os stégek. Sátrazni a tó egész területén engedélyezett. Ez az a tó, melyet mindenkinek ajánlani tudok, egy jó minőség prémium bojlival garantált a fogás.

Jó fogást és sok sikert kívánok mindenkinek!

Mr Bojli – Imre

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

3 remek horgászvíz bojlizáshoz – Imre ajánlásával” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szia.Tatai Derítőtó az egyik kedvenc horgászhelyem.Mindig a szigettel szembe horgásztunk a magasparton.Nagyon nagy álmom elérése végett költöztem a családdal Erdélybe.Ugyanis mind a két tó Romániába található.Raduta tározó és a Sepsibesnyői tó.Utóbbi tótól kb.1,5km re lakom.Hatalmas halak hazája.

    1. Kedves János!
      A Tatai derítő tó tényleg csodás hely, Imre egyik kedvence. 🙂 Az utóbbi két tavon Imre még nem horgászott, de szívesen kipróbálná. A Sepsibesenyői tóról még csak nem is hallott, mesélnél picit róla? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük