Közzétéve:

Apró trükkök a bojlizásban

Trükkök bojlizáshoz – helyválasztás, etetés, csalizás

Imre megosztja veletek azokat az apró tippeket, trükköket, amikkel még eredményesebb lehet a bojlis horgászat számotokra.

Helyválasztás

A horgászhelyek kiválasztása néha fontosabb, mint gondolnánk. Főleg a tavaszi hónapokban, amikor keresni kell a pontyok tartózkodási helyét, mert a halak mozgástere ilyenkor kis területre koncentrálódik. A horgászhely feltérképezése történhet többféle módszerrel, halradarral, markerúszóval, illetve tapogató rúddal, amikkel feltérképezhetjük az előttünk elterülő aljzatot. Az egyik legkényelmesebb a halradar használata, amivel megkereshetjük a töréseket, illetve az iszapos és a kemény talaj váltóját, hiszen ezek mindig jó horgászhelynek bizonyulnak. A tapogatórúd segítségével is el lehet végezni ugyanezt a műveletet, meg tudjuk állapítani az iszap vastagságát, és annak összetételét. A markerúszóval a töréseket tudjuk megkeresni, illetve a mélységet bemérni.
Tekintsd meg ÚJ, 2022-es újdonságainkat!
Etetés
Az etetés mennyiségét igazítsuk mindig a vízhőmérséklethez, illetve az évszakokhoz. Tavaszi és őszi hónapokban inkább a kisebb mennyiségű koncentrált etetés lehet eredményes, illetve a PVA hálós etetés javasolt. Ebben az időszakban inkább aprómagok, kisebb főtt bojlik, illetve az oldódó bojlik lehetnek eredményesebbek. A pasztázott csalik használata szintén javasolt, mivel a paszta oldódása során a halak hamarabb megtalálják csalinkat.
 
Nyári hónapokban az etetés mennyiségét emelhetjük a halsűrűségnek megfelelően, itt már a nagyobb mennyiségű magok felhasználása, illetve a nagyobb bojlikkal való kiegészítés javasolt.
 

Csalizás

Tavaszi hónapokban a kisebb méretű csalik és az oldódó bojlik eredményesebbek lehetnek, valamint a kisebb méretű pasztázott bojlik szintén hatásosak lehetnek. Nyári időszakban a nagyobb bojlik használata javasolt, illetve a hóember csalik és a dupla csalik használata szintén eredményes lehet. Ezen időszakban amennyiben szelektálni szeretnénk a halakat és csak a nagyobb példányokat szeretnénk megfogni, bátran használhatunk 30mm-es bojlit is. Ősszel a kisebb, 20mm nagyságú bojlik, és az oldódó bojlik használata javasolt, illetve a pasztázott csalik.
 

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük