Közzétéve:

Etetési praktikák dobós horgászathoz

Sziasztok, Imre vagyok. A következő bejegyzésben etetési praktikákat szeretnék bemutatni kezdő horgászoknak, hogyan tudnak viszonylag kicsi költséggel etetéseket megoldani, hogy utána halat is foghassanak.

etetési-praktikák

Most itt vagyunk a Big Fish Lake-en. Ezen a tavon engedélyezett a behúzás, de én egy dobós horgászathoz szeretnék nektek segítséget nyújtani, hogy hogy tudjátok megoldani egyszerűen. Az alapozó etetést etető rakétával fogom bejuttatni. Az etető rakétát 20 mm-es bojlival, illetve főtt kukoricával vegyesen  összekeverve töltöm meg. Egy 5-10 rakétányit fogok bejuttatni, és ebből készítek egy alapozó etetést. 

etetési-praktikák

Az alapozó etetés után, amennyiben kapások érkeznek, utánetetünk. Az utánetetést dobócső segítségével végezzük, 24 mm-es bojlival, hiszen ezeket a bojlikat akár nagy távolságra is be tudjuk juttatni. 

A ráetetésre szánt bojlikat egyesével tesszük a dobócsőbe, és így juttatjuk be a vízbe, 10-20 szemet alkalmanként, a halak étvágyának megfelelően. A dobócsövet használat előtt érdemes bevizezni, hiszen így a súrlódás kisebb lesz, a bojlik nagyobb távolságra fognak repülni, illetve nem fognak szétrepedni. 

etetési-praktikák

A rakétázó bot 70 méternél le van klipszelve, így garantáltan az összes etetésünk mind ebbe a távolságba fog behullani. A jelölést meg fogom nektek mutatni, hogyan készítem el. A már beállított távolságot papír ragasztószalaggal jelölöm le.

Ezt nagyon egyszerűen tudjuk elvégezni, fogjuk a papír ragasztószalagot, levágunk egy kis darabot, rányomjuk a zsinórra, és a felesleges darabot levágjuk. Egy nagyon praktikus dolog, mivel több napig rajta marad, míg a zsinórjelölő filc esetleg egy pár dobás után lekopik, és azt nehéz pótolni. 

Ez volt az első praktikánk, amiben bemutattam nektek, hogyan etessetek be etetőrakétával, és hogyan jelöljétek le egyszerűen a zsinórotokat zsinórjelölő filc helyett papír ragasztószalag, mivel ez nem kopik le.

Ha kíváncsiak vagytok második praktikánkra, amiben oldódó bojliból fogok pasztát készíteni, illetve a paszta felhasználásával kettő az egyben bojlit akár a vízparton is, akkor itt a videó ajánlóban megtaláljátok. Ha nem szeretnétek lemaradni videóinkról iratkozzatok fel csatornánkra a gombra kattintva. Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok, Imre voltam, szép napot mindenkinek.

Ha videó formában is szívesen megtekintenétek az etetési praktikákat, akkor itt megnézhetitek:

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük