Közzétéve:

Bojlis etetés Etető bojlival – Mire elég 10 kg etető bojli?

Etetés Mr Bojli Etető bojlival

Ebben az írásomban azt szeretném leírni, hogy hány napra lehet elég 10 kg etető bojli. Kétféle horgászatot különböztetünk meg: a dobós és a behúzós horgászatot.

1. Behúzós horgászat – etető bojlival

A behúzós horgászat az a fajta horgászat ahol sokkal kevesebb etetés szükséges. Ennél a fajta horgászatnál 10 kg etető bojli maggal kiegészítve akár egy hetes horgászatra elegendő lehet. Érdemes 1 kg Prémium bojlit mellé vásárolni, amit csalizásra használhatunk.

Amikor behúzzuk a jónak vélt helyre a szereléket, elég egy maroknyi bojlit a horog köré szórni. A magot egy csomóba öntjük a leengedett szerelékre, ami maximum fél liter legyen. Amennyiben a víz mélyebb, a magok akkor is nagyobb területen fognak elterülni.

A behúzós horgászatnál érdemes a púpokat és a töréseket keresni, mivel itt hamarabb érhetünk el kapásokat. Ez a fajta horgászat költséghatékony, így azok is megengedhetik maguknak, akik nem tudnak nagyobb összeget elkölteni a horgászatra.

Etető bojli 2kg most 5000 Ft

2. Dobós horgászat – etető bojlival

A másik módszer a dobós horgászat, ami lényegesen több etetést igényel. Ennél a horgászmódszernél a 10 kg etető bojli 3 napra elegendő 1 kg Prémium bojlival kiegészítve.

Ha lehetőségünk van bója használatára, akkor a helyet jelöljük meg dőlőbójával. A bója előtt egy kb. 5×4 méteres placcot etessük meg bojlival és főtt magvakkal. Arra kell figyelni, hogy az általunk megjelölt helyet nagy szélben is meg tudjuk dobni.

Nem szabad az etetésünket a maximum távra elhelyezni, mert egy nagy szembe szél esetén nem tudjuk megdobni. Az etetés mennyisége 1 kg bojli és egy nagyobb mennyiségű magkeverék legyen. Ezt az etetést naponta több alkalommal meg kell ismételni, hogy a halakat ott tudjuk tartani az etetésünkön.

Sokan kérdezik azt, hogy mikor etessük meg a helyet mennyi idő után? A válasz egyszerű: ha a halak beálltak az etetésünkre és folyamatosan van kapásunk, a kapások ritkulása illetve annak leállása azt jelenti, hogy elfogyott az etetésünk.

Nagyon fontos dolog, hogy a bedobásnál mindig törekedjünk arra, hogy a szerelékünket dobjuk túl az etetésen, mert a szerelékünk mire beül, addigra lényegesen visszább jön a víz mélységének megfelelően. Törekedjünk arra, hogy az egyik szerelékünk az etetés széle mellett legyen, mert a nagyobb hal mindig az etetés mellől vagy azon túlról jön.

Vannak vízterületek ahol nem engedélyezett a bója használata sem, ott a spomb használata a megoldás. Az etetőanyagot a spomb segítségével juttatjuk a kiszemelt helyre, ezután az etetőboton megjelölt távolságot húzzuk össze a pecabotunkkal és jelöljük meg. Az egyik botot célszerű 2-3 méterrel hosszabbra hagyni, hogy az etetés mögé tudjunk horgászni. Az etetésre ugyan az vonatkozik, ebben az esetben mintha bójára horgásznánk.

Az etető bojli nagyságát mindig igazítsuk a víz hőmérsékletéhez. Hidegebb vízben a kisebb 20mm-es nagyságot, amíg meleg vízben a 24-30mm-est használjunk.

Kellemes horgászatot kívánunk!

Tekintsd meg ebben a témában Imre YouTube videóját:

Bojlis etetés Etető bojlival – Mire elég 10 kg etető bojli?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Szuper !!! Nagyon igaz ! (Y)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük