Mivel az év eleji bojlizást még hideg vízben kezdjük el, a helyválasztást körültekintőbben kell elvégeznünk, mintáltalában. Figyeljünk arra, hogy találunk e halmozgást, ugrást, mert ezáltal könnyebben megtalálhatjuk a halak tartózkodási helyét.
A téli bojlizás időszaka novembertől februárig tart, vagy míg a vizek be nem fagynak. Amikor a víz hőmérséklete 10 fok alá esik, akkor már a téli bojlizásról beszélhetünk. Téli bojlizás – Mivel bojlizz hideg vízben? részletei…
Szeptember 26–28 között egy két napos horgászaton vettem részt egy kedves vevőmmel, mostanra mondhatom barátommal, Soós Péterrel a Vadkan tavon. Kora őszi horgászat a Vadkan tavon részletei…
A bojlizás legjobb időszaka a tavaszi és az őszi hónapok, ezen belül az április-májusi időszak, amikor még a pontyok nem kezdték el az ívást, illetve a szeptember és október hónapok, amikor a pontyok nagyon aktívan táplálkoznak, hiszen testsúlyukat megnövelve felkészülnek a téli ínséges időszakra.
Megérkezett az ősz, ilyenkor pedig érdemes stratégiát váltani a bojlizásban. Hogy a sikerélmény ne maradjon el, Imre összeszedett pár tippet, trükköt nektek az őszi bojlizással kapcsolatban, amiket szeptember elejétől egészen november végéig eredményesen használhatunk. Ez az időszak a legalkalmasabb az Oldódó bojli használatára. Ősz – az Oldódó bojli igazi szezonja részletei…
Egy praktikát szeretnék most veletek megosztani: hogyan készíthetünk az általunk forgalmazott oldódó bojliból pasztát, illetve ebből 2 az 1-ben bojlit főtt csalibojli felhasználásával.
Paszta készítése oldódó bojliból
Első lépésként az oldódó bojlit tegyük nejlon zacskóba, öntsünk rá egy kevés vizet, rázzuk össze, és a felesleges vizet csorgassuk le. Ezután zárjuk be a tasakot, és tegyük félre legalább 5 órára, hogy a bojliszemek felpuhuljanak.
Az idő eltelte után a bojlikat szét tudjuk morzsolni. Válasszunk egy megfelelő nagyságú keverőtálat, amiben át tudjuk gyúrni a szétmorzsolt bojlit. Amennyiben nagyon száraznak ítéljük, kis mennyiségű vizet öntsünk hozzá. Figyeljünk rá, hogy apránként adagoljuk a vizet, véletlenül se hígítsuk túl a masszát.
Különleges sorozatunkban jelenlegi partnerboltjainkat szeretnénk bemutatni nektek, hogy ti is jobban megismerhessétek őket. Az első részben a győri Horgász sziget horgászüzletről lesz szó.
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. ElfogadomAdatkezelési tájékoztató