Közzétéve:

Tavaszi bojlizás

tavaszi-bojlizás

Tippek, trükkök a tavaszi bojlizáshoz

Mivel az év eleji bojlizást még hideg vízben kezdjük el, a helyválasztást körültekintőbben kell elvégeznünk, mintáltalában. Figyeljünk arra, hogy találunk e halmozgást, ugrást, mert ezáltal könnyebben megtalálhatjuk a halak tartózkodási helyét.

Tavaszi bojlizás: etetés, csalizás

Az etetésünket alakítsuk a vízhőmérséklethez, valamint a csalizásunkat, a bojlik nagyságát és mennyiségét ennek megfelelően állítsuk össze. Aki a jégolvadás után bojlizásra adja a fejét, az a tó legmélyebb részein próbálkozzon, de amennyiben gyors felmelegedés jön, abban az esetben a sekélyebb, náddal szegélyezett vizek lesznek eredményesebbek.

Tavaszi időszakban használjunk kisebb méretű horgokat a bojli méretéhez igazítva, maximum 8-as, 6-os méretben, és maximum 15lbs előkezsinórt.

Első horgásztúránkat még hideg vízen inkább egy ismert vízterületre tervezzük, ahol már sikeresek voltunk az előző időszakban, így könnyebben érhetünk el sikert, mivel már ismerjük az adott vizet. Csalizásra használjunk kis méretű kikönnyített bojlit, ami nem kell, hogy lebegjen, csak könnyebb legyen, mint az etetésre szánt bojlink. Ezáltal az etetésre érkező hal, ha rászív az etetésre, a kikönnyített csali fog a szájába kerülni.

Imre kedvencei csomagokhoz kattints ide

Az első szoktató etetéseket kis mennyiségben végezzük, mivel a halak még kevesebbet táplálkoznak. A víz melegedésével arányosan növelhetjük az etetés mennyiségét. Tavaszi időszakban az oldódó bojlik és az apróbb főtt bojlik jöhetnek számításba. Etetésünket kiegészíthetjük főtt apró magvakkal kis mennyiségben – például repce, kendermag, stb. Arra vigyázzunk, hogy a magvak mindig főtt állapotban kerüljenek a vízbe, mivel a halak emésztése ilyenkor még lassú.

Ha száraz kemény magvakkal etetnék, azzal csak azt érhetjük el, hogy napokig a halak aktivitása teljesen lecsökken, mivel az emésztés akár több napig is tarthat.

Vannak vízterületek, ahol a tavaszi időszakban a PVA-s koncentrált etetés sokkal eredményesebb, mint bármelyik más típus.

Csalizásra ebben az időszakban a Prémium oldódó bojlit, illetve a Prémium bojlit kis méretben ízazonos pasztával használjuk – különböző fűszeres, illetve gyümölcsös ízesítésben.

A mindig aktuális, Imre által összeválogatott csomagjainkat megtalálod itt.

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

Tavaszi bojlizás” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A fõzöt vagy áztatott kukoricát nem javaslod a bojlival etetés mellé?

    1. Kedves László!
      Az áztatottat nem, viszont a főttet igen, mert ezt a halak hamarabb megemésztik. Több napos horgászat esetén előfordulhat, hogy az első egy-két napban van kapás, és utána megszűnnek ezek, ez lehet annak az eredménye, hogy az áztatott kukoricát nem emészti meg a hal olyan gyorsan, ezért nem táplálkozik újra, így kiritkulnak a kapások.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük