Közzétéve:

Kedvenc bojlis végszerelékeim

kedvenc-bojlis-végszerelék

Az utolsó egy méter fontossága 

Ami a horgászatban a legfontosabb az utolsó egy méter, amivel a hal biztos, hogy találkozni fog. Az, hogy milyen orsót és botot használunk, az majdnem teljesen mindegy, csak a célnak megfelelő legyen. Ellenben nem mindegy, hogy maga az utolsó egy métert hogy kínáljuk fel a halaknak, illetve gubancolódásmentes legyen.

Most be szeretnék mutatni egy pár végszereléket, ami egyszerű, és költséghatékony megoldású, valamint dobós horgászatnál szóba jöhet.

Pasztaólom

kedvenc-bojlis-végszerelékeim

Tavaszi és őszi horgászatoknál nagy segítségünkre lehet egy olyan ólom, amire a pasztát rágyúrhatjuk, de ugyanezt a pasztát magára a csaligolyóra is feltehetjük.

Az ólom pasztázása talán azért szerencsésebb, mert a dobásnál lényegesen jobban működik, mint a pasztázott golyó, mivel az nagyban visszavesz a dobás távolságából. Ennél a szereléknél célszerű bevonatos előkét használni 20 lbs méretben, és az előke hossza kb 15 cm legyen, és ez garantáltan nem fog gubancolódni. A pasztaólom súlya általában 60-80 gramm, ami felpasztázva eléri az akár 100 grammot is.

Inline ólom

kedvenc-bojlis-végszerelékeim

Ezt főleg nyári horgászatoknál szeretem használni, 70-110 gramm nagyságban, leedcornnal szerelve. Az ólom nagyságát mindig a meghorgászandó távolsághoz igazítsuk. Ehhez a végszerelékhez is a bevonatos előkét tudnám ajánlani maximum 15 cm-es nagyságig.

A horogméretet igazítsuk a csali, illetve a halak nagyságához, ami lehet 2-es, 4-es vagy 6-os nagyságú. Ez a szerelék nagyon jól dobható, és egyáltalán nem mondható drágának. Ehhez a szerelékhez bátran használhatunk PVA zsákocskákat is.

Gemini ólmos szerelék

kedvenc-bojlis-végszerelékeim

Ez az a végszerelék, ami semmilyen körülmények között nem tud összegubancolódni, hiszen a felcsalizott horgunk egy kis fülecskébe be van akasztva.

A szerelék becsapódáskor ugyanolyan elven működik, mint a spomb, ekkor fog kinyílni, és a horgunk ekkor szabaddá válik. Ennél a szereléknél bátran használhatunk akár 25 cm hosszú előkét, és maga az előke is lehet sokkal vékonyabb, hajlékonyabb, akár 15 lbs vastagságú, mert ez biztosan nem fog gubancolódni. Ez a végszerelék egy picit drágább, mint a másik két szerelék.

De ha valaki nem akar órákat ülni kapás nélkül a pecabot mellett, annak ezt ajánlom, mert ennél ez nem fordulhat elő. Tudomásom szerint 80 grammtól 120 grammig kapható. Akadós helyre nem ajánlom, mert egy picit drága hozzá. A horogméret 4-es, 6-os és 8-as méretben ajánlott.

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

 

 

Kérdésed merült fel? Nézd meg a leggyakrabban feltett kérdéseket és az azokra adott válaszainkat:

 

A Mr Bojli egy családi vállalkozás Békés megyéből, pontosabban Mezőberényből. Minden egyes termék kézzel, gépi segítséggel, valamint nagy odafigyeléssel készül. Termékeinket saját magam, Kigyósi Imre, sok éves sporthorgász tapasztalattal tesztelem, valamint folyamatosan fejlesztem. Az általam gyártott bojlik, gyártása során kizárólag természetes növényi és állati alapanyagokat használok.
Rendeléseket csak a webshopon keresztül lehet leadni. Telefonon, valamint üzenetben leadott rendelést sajnos nem tudunk teljesíteni.
Az áraink igen barátiak, de ennek ellenére mindig igyekszünk a horgászaink kedvében járni. 🙂 Amennyiben feliratkozol a hirlevelünkre, egy 5%-os kupont kapsz: A hirlevélre itt tudsz felirazkozni.
Banki előre utalás; PayPal-es; Barion, Hitelkártyás; valamint Utánvétes (készpénzes vagy E-kártyás) fizetés közül tudsz választani. Személyes átvétel esetén kizárólag banki előre utalással tudsz fizetni. Több infót a Szállítási információ és a Fizetésének módok menüpontban találsz.
Amennyiben a megrendelt termék raktáron van (ezt a program jelzi neked, amint kiválasztaod a terméket, szükség esetén az ízt, és méret), megpróbáljuk a következő, de legkésőbb két munkanapon belül elpostázni. A csomagszállítás ezután körülbelül egy munkanapot vesz igénybe.  szerda délelőtt 10-ig beérkezett rendeléseket ( amennyiben raktáron van a rendelt termék ) még azon a héten postázzuk (tehát aznap feladjuk, és még a héten megkapod), az utána beérkezetteket leghamarabb hétfőn postázzuk. Kérjük vedd figyelembe: Termékeink nagy gonddal, kézzel, valamint gépi segítséggel készülnek, ezzel a lehető legmagasabb minőséget elérve. Nem raktáron lévő termékeknél a szállítás ennél fogva 7-10 munkanapot is igénybe vehet.  Az áruszállítás MPL csomag szállítással történik, munkanapokon 8-16 óráig.
Viszonteladónk: Vamby’s baits horgászbolt Dunavarsány, Halász Lajosné u. 29, 2336 Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig 6:00-19:00 Telefonos elérhetőség: +36706014679 Amennyiben a webshopban megrendelt csomagodat Mezőberényben, személyesen szeretnéd átvenni, olvasd el a Fizetésének módok menüpontban található információkat.
Az alábbi bojlik párolva vannak: Prémium bojli, Prémium csalizó bojli, valamint a Friss fagyasztott Etető bojli. Szárítva vannak: Prémium oldódó bojli, és a Prémium oldódó csalizó bojli.
A bojlik tartalmaznak tartósítószert, valamint penészgátlót is. Emellett egy speciális szárítási technikával 10% alá csökkentjük a bojlik nedvesség tartalmát, ami által nagy mértékben növeljük az eltarthatóságot. A bojlik csomágolásánál igyekszünk minél több levegőt kipréselni, hogy ezáltal is segítsük a hosszabb szavatosságot.
Igen, a Prémium bojli és a Prémium oldódó bojli alkalmas dobócsövezésre: vizezett dobócsővel a 20 mm-es kb. 80 m-ig, valamint a 24 mm-es kb. 100 m-ig.
A bojlinak nem esik baja, ha szellős, árnyékos helyen kibontva tárolod, valamint szükség és igény szerint kicsit szárítod.
Felbontás előtt: minden termék 1 évig, a Friss fagyasztott etető bojli 6 hónapig. Felbontás után tároljuk a bojlikat száraz, hűvös helyen, visszacsomagolva.
A bojlikat a minőség megőrzésének érdekében felbontás után ajánlatos száraz, hűvös, fényvédett helyen tárolni. A fennmaradó szemeket a Prémium bojliból érdemes belerakni a zacskóba és lezárni, hogy védjük a túlszáradás ellen. A friss fagyasztott etető bojlit felbontás előtt -18 °C fokon, mélyhűtőben szükséges tárolni, felbontás után hűvös, fényvédett helyen történő tárolás esetén kb. 5 napig marad friss. A friss fagyasztott etető bojlinál a szállítás ugyanúgy történik, mint a többi terméknél.
Az, hogy mennyit bír ki a bojli, függ attól, hogy mennyire van kiszárítva, mennyi az apróhal, valamint a törpeharcsa a vízben. Egy 20mm-es Prémium bojli bírhat 10-12 órát, míg egy 24mm-es akár 24 órát is - ez vonatkozik a Prémium csalizó bojlira is. Oldódó bojli esetében ajánlott 2 óránként frissíteni. A Prémium Oldódó Bojlit 10-18°C-os , valamint a főtt Prémium Bojlit e fölötti vízhőmérsékletnél ajánljuk. Az Oldódó bojlit 5-6 méter mélységű bányatavakon a nyári időszakban is bátran használhatjuk, mivel a víz alsó rétege hideg, ezért az oldódási idő meghosszabbodik.
A mindig aktuális, Imre által évszakonként összeválogatott csomagjainkat, megtalálod az alábbi linken.
Csalizni 20-as Prémium bojlit ajánlunk, jól kiszárítva. Etetésre Prémium bojliból a 20; 24 mm-es méretet, valamint mellé áztatott, vagy forrázott kukoricát.
Törpeharcsás vízre 24 mm-es Prémium bojlinál kisebbet nem ajánlunk, valamint azt ajánlatos kibontani és kissé megszárítva használni.
Imre írt több bejegyzést is, amikben megtalálod ebben a témában a leghasznosabb tippjeit: Így kerüld el az 5 legnagyobb bojlis hibát  valamint 3 nagy bojlis tévhit címmel.
Hideg víznél a Prémium Oldódó Bojlit tudjuk ajánlani, legfőképpen fűszeres ízekben, mint a Csilis-Bors, és a Fűszeres máj, valamint a mindig jól működő Robin-Redet! Ebben a témában megtalálod 2 hasznos bejegyzésünket is: Késő őszi bojlizás Mr Bojlival – I. Részét, valamint a Késő őszi bojlizás Mr Bojlival II. Részét.
A csalizó bojliban koncentráltabban, több aroma, étvágygerjesztő és aminosav található, mint a Prémium bojliban. Így rövidebb horgászatok alkalmával is eredményes lehetsz vele!
Vállaljuk egyedi termékek gyártását is 20 mm, 24 mm és 30 mm méretben. Minimum rendelés 5 kg / méret / íz. Egyedi rendeléseket csak előre utalás után tudunk teljesíteni, kérjük ezzel kapcsolatban a megértésedet. Kérjük vedd fel velünk emailben a kapcsolatot a [email protected] címen, vagy küldd el nekünk a telefonszámodat és visszahívunk.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük