Közzétéve:

Tippek Pontyozáshoz vadvízen 1. rész – Pontyozás csatornákon

Pontyozás vadvízen

Pontyozás csatornákon

Az egész ország területén megtalálhatóak az úgynevezett öntözőcsatornák, amikben megtalálhatók a pontyok és amurok. Ezek a vízterületek is alkalmasak lehetnek a bojlival, illetve a fűzött csalikkal való horgászatra.

Azt tudni kell, hogy ezek a vadvizek nehezen meghorgászhatók, sok türelmet és kitartást igényelnek ahhoz, hogy pontyokat vagy amurokat  foghassunk itt.

Ezek a csatornák általában náddal szegélyezettek, és hínárfoltokkal tarkított vízterületek.

Horgászhely kiválasztása

A horgászhelyet úgy válasszuk ki, hogy mindig a szemben lévő nádfalat horgásszuk, és figyeljünk arra, hogy velünk szemben ne legyen horgászhely. A kiszemelt horgászhelyet több napon keresztül etessük szemestakarmány és bojli keverékével.

A szoktató etetés ideje alatt mellőzük a horgászatot, és lehetőleg csendben végezzük, hogy a halak bátran táplálkozzanak a leendő horgászhelyünkön.

Ezek a vízterületek elég ritkán adnak a nappali órákban halat, az éjszakai órák sokkal eredményesebbek, mivel nagytestű amurok is lakják, és ezeket inkább éjszaka lehet becserkészni.

Imre kedvencei csomagokhoz kattints ide

Ezek a vizek ritkán adnak napi egy-két kapásnál több esélyt a halak megfogására, ezért kitartásra van szükség, ez nem egy agyon telepített tó. Ügyeljünk arra, ha  szeretnénk meghorgászni a kiszemelt helyet, mindig csendben közelítsük meg, mert ezek a halak nincsenek hozzászokva a kocsiajtó csapkodásához, a hangoskodáshoz.

Érdemes az elektromos kapásjelzőt lehalkítani, vagy ha van rá lehetőség rezgő funkciót használni, hiszen ez is zavarhatja a halakat.

Az ilyen vízterületeken mindig kemény főtt bojlit használjunk, vagy magvakat, az oldódó bojli használata nem megfelelő.

Amennyiben kapásunk van, a kapás után érdemes ráetetni. hogy pótoljuk etetésünket a később érkező halaknak. Amennyiben kapás nélkül telnek az órák, úgy a ráetetés teljesen felesleges.

A horgászat befejezésével helyünket bőséges etetéssel lássuk el, amivel előkészítjük a következő horgászat sikerességét.

Kellemes horgászatot kívánok!

Imre

Mr Bojli 〰️Imre

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük