Közzétéve:

Minden, amit az Oldódó bojliról tudni érdemes

Ebben a cikkben arról szeretnénk mesélni nektek, hogy mikor, milyen vízen, milyen mélységben, illetve milyen vízhőmérsékleten használhatjuk eredményesen az Oldódó bojlit.

Így használd az Oldódó bojlit eredményesen

Mikor és hogyan használjuk?

Elsősorban a tavaszi és az őszi hónapok a legalkalmasabbak az Oldódó bojli használatára. Kora tavasszal már akár 8C-os víztől is megpróbálhatjuk használni, és egészen 18C-ig eredményesek lehetünk vele.

Vannak olyan esetek, ahol nagy mélységekben horgászunk – például 6-10 méter mélységű bányatavak,  ahol bátran használhatjuk a nyári hónapokban is, mert a vízréteg alsó része sosem melegszik fel 15 °C fölé. Késő ősszel, a korai fagyok beálltáig bátran használjuk ezt a terméket.

Az Oldódó bojlit akár pasztázhatjuk is, ezt főleg a hideg hónapokban, ezáltal még vonzóbbá tesszük a halak számára, és ezzel hamarabb horogra csalhatjuk őket. Ebben az időszakban etetésre az Oldódó bojli mellé kis mennyiségű aprómagot ajánlok.

Vannak vízterületek, ahol a PVA hálós koncentrált etetés sokkal eredményesebb, mint a nagyobb mennyiségű bojli beszórása, hiszen tavasszal még kevesebbet táplálkoznak a halak.

Oldódó-bojli

Oldódási idő

Az Oldódó bojli oldódási ideje függ a víz hőmérsékletétől, illetve a golyó nagyságától. Általában 2-4 óráig tart az oldódási idő, de például 18 °C fölötti vízben ez felére is csökkenhet.

Törpeharcsás vízen sose használjuk ezt a terméket, mert maradéktalanul fölfalják, és a pontyoknak nem marad belőle.

Oldódó Bojli tárolása

Tárolása hűvös, árnyékos helyen történjen, és ügyeljünk arra, hogy nedvesség ne érhesse, mert akkor beindul az oldódása. Eső után, a magas páratartalom miatt is képes nedvességet magába szívni, ezáltal kicsit lepuhul, de árnyékos, szellős helyen újraszárítható, ez a minőségét, használhatóságát nem befolyásolja.

A nemrégiben közzétett, Pünkösdi horgászatról írt cikkemben pont kiemeltem azt, hogy hogyan is mentette meg az egész horgászatot az Oldódó bojli – ezért ajánlom, hogy mindig legyen nálunk belőle.

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

 

Tetszett a bejegyzés? Olvass tovább!

Etetési stratégiák: A 3 legfontosabb tipp, amit érdemes betartanod

Kövesd Imrét Youtube-on!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük