Közzétéve:

Így lesz sikeres az egynapos horgászat

Egy pár ötletet szeretnénk adni azoknak a horgászoknak, akik csupán egy napos horgászatra szeretnének elmenni, és a lehetőségekhez képest a legtöbb halat fogni.

Egy napos horgászat

Etetés 

Amennyiben csupán egy nap áll a rendelkezésünkre, az etetésünket vegyesen Oldódó bojli és Főtt bojli keverékével állítsuk össze. A Főtt bojli mérete maximum 20 mm legyen, míg az Oldódó bojli 20-24 mm vegyesen. Ezáltal etetésünk folyamatosan fog oldódni, és a főtt bojlik a később érkező halaknak is ott maradnak. Amennyiben megjelennek az első kapások, abban az esetben az etetésünket dobócső segítségével folyamatosan pótoljuk. Ez maximum 10-20 szem legyen, és minden esetben oldódó bojli.

Csalizás

A csalizásunkat ebben az esetben oldódó bojlival végezzük, és maximum 2 óránként frissítsük, amennyiben nincs kapásunk. Az egyik botot kipróbálhatjuk kisebb főtt bojlival is, amit ízazonos pasztával beborítunk, ezáltal a fogósságát növeljük.

Ha valakinek nem áll módjában dobócsővel etetni, abban az esetben a PVA hálós etetés jöhet számításba felezett bojlival és oldódó bojlival vegyítve.

Ha minden halat megszeretnénk fogni ami az etetésünk közelében lesz, akkor kiegészítésképpen kevés aprómagt is használhatunk az etetésre, kendermag, repcemag, stb.

Ezzel a módszerrel sok szép halat tudtam már fogni.Ilyen rövid horgászatnál nem célszerű a túl nagy bojli használata, hiszen nem az a célunk hogy nagy halat fogjunk, hiszen ehhez túl rövid az idő, hanem az, hogy minél több pontyot fogjunk.

Amennyiben a vízben törpeharcsa is van, úgy ez az etetési stratégia nem működik, ezért nem is érdemes törpeharcsás vízre menni egy napos horgászatra!

Kellemes horgászatot kívánunk!

EXTRA TIPP:

A mindig aktuális, Imre által évszakonként összeválogatott csomagjainkat, megtalálod a Csomagok menüpontban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük