Közzétéve:

Mire elég 10 kg etető bojli?

Ennyi napra elég 10 kg etető bojli

Ebben az írásomban azt szeretném leírni, hogy hány napra lehet elég 10 kg etető bojli.

Kétféle horgászatot különböztetünk meg: a dobós és a behúzós horgászatot.

1. Behúzós horgászat – etető bojlival

A behúzós horgászat az a fajta horgászat ahol sokkal kevesebb etetés szükséges. Ennél a fajta horgászatnál 10 kg etető bojli maggal kiegészítve akár egy hetes horgászatra elegendő lehet. Érdemes 1 kg Prémium bojlit mellé vásárolni, amit csalizásra használhatunk.

Amikor behúzzuk a jónak vélt helyre a szereléket, elég egy maroknyi bojlit a horog köré szórni. A magot egy csomóba öntsük a leengedett szerelékre, ami maximum fél liter legyen. Amennyiben a víz mélyebb a magok akkor is nagyobb területen fognak elterülni.

A behúzós horgászatnál érdemes a púpokat és a töréseket keresni, mivel itt hamarabb érhetünk el kapásokat. Ez a fajta horgászat költséghatékony, így azok is megengedhetik maguknak, akik nem tudnak nagyobb összeget elkölteni a horgászatra.

2. Dobós horgászat – etető bojlival

A másik módszer a dobós horgászat, ami lényegesen több etetést igényel. Ennél a horgászmódszernél a 10 kg etető bojli 3 napra elegendő 1 kg Prémium bojlival kiegészítve.

Ha lehetőségünk van bója használatára, akkor a helyet jelöljük meg dőlőbójával. A bója előtt egy kb. 5×4 méteres placcot etessük meg bojlival és főtt magvakkal. Arra kell figyelni, hogy a az általunk megjelölt helyet nagy szélben is meg tudjuk dobni.

Nem szabad az etetésünket a maximum távra elhelyezni, mert egy nagy szembe szél esetén nem tudjuk megdobni. Az etetés mennyisége 1 kg bojli és egy nagyobb mennyiségű magkeverék legyen. Ezt az etetés naponta több alkalommal meg kell ismételni, hogy a halakat ott tudjuk tartani az etetésünkön.

Sokan kérdezik azt, hogy mikor etessük meg a helyet mennyi idő után? A válasz egyszerű: ha a halak beálltak az etetésünkre és folyamatosan van kapásunk, a kapások ritkulása illetve annak leállása azt jelenti, hogy elfogyott az etetésünk.

Nagyon fontos dolog, hogy a bedobásnál mindig törekedjünk arra, hogy a szerelékünket dobjuk túl az etetésen, mert a szerelékünk mire beül, addigra lényegesen visszább jön a víz mélységének megfelelően. Törekedjünk arra, hogy az egyik szerelékünk az etetés széle mellett legyen, mert a nagyobb hal mindig az etetés mellől vagy azon túlról jön.

Vannak vízterületek ahol nem engedélyezett a bója használata sem, ott a spomb használata a megoldás. Az etetőanyagot a spomb segítségével juttatjuk a kiszemelt helyre, ezután az etetőboton megjelölt távolságot húzzuk össze a pecabotunkkal és jelöljük meg. Az egyik botot célszerű 2-3 méterrel hosszabbra hagyni, hogy az etetés mögé tudjunk horgászni. Az etetésre ugyan az vonatkozik, ebben az esetben mintha bójára horgásznánk.

Az etető bojli nagyságát mindig igazítsuk a víz hőmérsékletéhez. Hidegebb vízben a kisebb 20mm-es nagyságot, amíg meleg vízben a 24-30mm-est használjunk.

Kellemes horgászatot kívánunk!

EXTRA TIPP:

etető-bojli-10-kg
Elérhető az Imre által összeállított ajándékcsomag: 6 kg bármilyen méretű etető bojlihoz most ajándék liquid jár!

Mire elég 10 kg etető bojli?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szuper !!! Nagyon igaz ! (Y)

    1. Köszönjük a visszajelzést, örülünk, hogy egyet értesz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük