Közzétéve:

Bojli paszta tippek: Hogyan használd Mr Bojli pasztáját

A Mr Bojli paszta a gyors, intenzív, rövid horgászatok nélkülözhetetlen kelléke.

Egy pár ötletet szeretnénk leírni nektek arról, hogy hogyan és mikor érdemes használni a pasztát.

Bojli paszta tippek Imrétől

A pasztát elsősorban a hűvösebb időben, a tavaszi és őszi időszakban használhatjuk a legeredményesebben. Ilyenkor a kisebb bojlikat, mint például a 15-ös vagy 20-as méretet bevonjuk ízazonos pasztával, ezáltal csalink hasonlítani fog egy oldódó bojlihoz.

Mi a különbség a pasztázott, és az oldódó bojlihoz?

A nagy különbség a kettő között az, hogy amikor a paszta leoldódik, akkor ott marad egy tartós, kemény belső mag, míg az oldódó bojli teljes egészében elolvad.

A felmelegedő vizekre a Chilis-borsos és a Robin redes pasztát tudnánk ajánlani, míg nyári időszakban a Fokhagymás kolbász, a Fűszeres máj és a Robin red lehet a befutó – utóbbi egy univerzális, négyévszakos ízünk, amit egész évben használhatunk.

Használjunk ízazonos pasztát, így lesz a legsikeresebb a horgászatunk.

Olyan vízterületeken, ahol kisebb, koncentrált etetést alkalmazunk, esetleg PVA hálós etetést, ott nagyon jól működhet a pasztázott golyó. Bátran merjük ajánlani akár horgászversenyekre is intenzív aromája és gyors oldódása miatt – használatával egy aromafelhő keletkezik a csaligolyónk körül, ezáltal hamarabb odacsalogatja a halakat, gyorsabban bevonzza őket.

 

Használata igen egyszerű, arra viszont figyeljünk, hogy amennyiben a paszta túlszáradna, nedves kézzel gyúrjuk át, viszont soha ne öntsünk rá vizet, mert ezáltal tönkretesszük az állagát. Tárolni száraz, hűvös helyen érdemes, lezárt dobozban.

Prémium bojli paszta 0,5kg

Robin-Red-pasztabojli-paszta

Mikor nem ajánlott a bojli paszta használata?

Törpeharcsás vízre nem ajánlom, mert odavonzza őket, és folyamatosan szétszedi a csalinkat. Olyan vízterületeken, ahol nagy a fehérhal állomány, ott csak éjszaka használjuk a pasztát, amikor a fehérhalak aktivitása csökken.

Amennyiben kérdésed merült fel, úgy várom alul kommentben!

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Nézd meg a videónkat és tudj meg még többet a Bojli Pasztánkról:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük