Közzétéve:

Mindent a Friss fagyasztott etető bojliról

Amit érdemes tudni a Friss fagyasztott etető bojliról

Ezt a cikket azért alkottuk meg, mert talán a Friss fagyasztott etető bojli az, amire a legtöbb kérdés, érdeklődés érkezett.

Talán a kedvező ára miatt sokan szeretnék kipróbálni, de mivel elég keveset tudnak róla, illetve talán nem is hisznek benne, hogy ennyi pénzért egy fogós bojlit kapnak – amivel a halak helyhez szoktató etetését, illetve karbantartó etetését meg lehet oldani, ezért nem merik megvásárolni.

Ezért is készült ez a cikk, hogy eloszlassuk a kételyeket.

A Friss fagyasztott Etető bojli méretei

A Friss fagyasztott Etető bojli három féle méretben készül, 20, 24, és 30 mm. A tavaszi és őszi hónapokban inkább a kisebb, 20-24mm-est ajánlom, míg a nyári hónapokban minimum 24, esetleg 30mm-es méretet.

A termék egyfajta alap halas ízesítésben készül, de kiolvasztás után bármilyen folyékony aromával, dippel, liquiddel ízesíthető.

Mikor ajánlott használni?

Ez a termék egész évben használható, a kisebb méretek kiválóan alkalmasak oldódó bojli mellé, míg a nagyobb méreteket inkább a főtt bojli mellé ajánljuk.

Ez a termékcsalád kicsit hasonlít egy oldódó bojlihoz, mivel nem marad a vízfenéken akár napokig is, mint egy keményebb főtt bojli. Ehelyett egy idő után fölpuhul, és az apróbb halak is – ezek lehetnek kisebb pontyok, nagyobb fehérhalak, szétszedik, és elfogyasztják a bojlit. Így a halak túletetése nem lehetséges vele.

Elsősorban jól halasított vízterületekre ajánlom, ahol nagyobb a halsűrűség, viszont olyan vizeken, ahol kicsi a halsűrűség és kevés a nagyponty állomány,  ott használata nem biztos, hogy eredményes lehet.

Ezt a terméket törpeharcsás vízre nem ajánljuk, mert a törpeharcsák az utolsó darabig elfogyasztják, mire  a pontyok megtalálnák. 

Ez az állítás igaz az oldódó bojlira is. Ha olyan vízterületre visszük, ahol nagyon erős a fehérhal állomány, ott kimondottan a legnagyobb méreteket ajánljuk, ha kell, egy napot rá lehet szárítani.

A Friss fagyasztott Etető bojli tárolása

A tárolása mélyhűtőben, -18 °C-on történjen  a felhasználás napjáig. A horgászat eljövetelekor hűtőtáskában tárolva vigyük a helyszínre, és folyamatosan csak annyit bontsunk fel, amennyit el is használunk.

A többit pedig hagyjuk hidegen, vagy bontsuk föl, és például egy etetőanyag rostára öntve letakarva várjuk meg, hogy leszikkadjon. Ezután tegyük egy bojlitartó hálóba, és szellős, árnyékos helyre akasszuk ki. Napon soha ne tároljuk és szárítsuk, mert különben szétrepednek a golyók.

Nagyon sok sikeres horgászathoz segített hozzá már ez a termékcsalád, én személyesen egész évben használom, tavasztól késő őszig. Csupán a csali méretét választom meg, mindig az időszaknak megfelelően.

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Iratkozz fel a Youtube csatornánkra, ahol Imre rendszeresen új videós tartalommal fog várni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük