Közzétéve:

Az etető bojli használata ősszel

Hogyan használd ősszel a Friss fagyasztott Etető bojlit?

Megjelent a legújabb csomagunk, ami most 6 kg Friss fagyasztott etető bojlit tartalmaz ajándék 100 ml-es halas liquid-del, ezért most erről írnánk pár szót nektek.

Ezt a bojlit még a 90-es évek végén alkottam meg, és ezzel kezdődött számomra a bojlizás. Azóta több finomításon is átesett a könnyebb használhatóság érdekében.

A Friss fagyasztott Etető bojli méretei

A Friss fagyasztott Etető bojli három féle méretben készül, 20, 24, és 30 mm. A tavaszi és őszi hónapokban inkább a kisebb, 20-24mm-est ajánlom, míg a nyári hónapokban minimum 24, esetleg 30mm-es méretet.

A termék egyfajta alap halas ízesítésben készül, de kiolvasztás után bármilyen folyékony aromával, dippel, liquiddel ízesíthető.

Most a csomaghoz ajándékba jár egy 100 ml-es halas liquid, amivel feltúrbózható a bojli. Csak locsoljuk be a szemeket, hagyjuk állni 10 percig, utána elvégezhető vele az etetés, vagy akár a csalizás is.

Etető bojli friss fagyasztott 6kg + Ajándék LIQUID Ft12300 Ft 10200 Ft

Mikor ajánlott használni?

Ez a termék egész évben használható, a kisebb méretek kiválóan alkalmasak oldódó bojli mellé, míg a nagyobb méreteket inkább a főtt bojli mellé ajánljuk.

Ősszel ezt a terméket akár önállóan is használhatjuk más bojli hozzáadása nélkül, csak egészítsük ki apró magvakkal. A pontyosabb vizeken inkább a nagyobb méretű bojlik és kevesebb mag használata javasolt, míg az amúrosabb vizeken a kisebb méretű bojlik és a nagyobb mennyiségű apró mag használata vezethet eredményre.

Ez a termékcsalád kicsit hasonlít egy oldódó bojlihoz, mivel nem marad a vízfenéken akár napokig is, mint egy keményebb főtt bojli. Ehelyett egy idő után fölpuhul, és az apróbb halak is – ezek lehetnek kisebb pontyok, nagyobb fehérhalak, szétszedik, és elfogyasztják a bojlit. Így a halak túletetése nem lehetséges vele.

Elsősorban jól halasított vízterületekre ajánlom, ahol nagyobb a halsűrűség, viszont olyan vizeken, ahol kicsi a halsűrűség és kevés a nagyponty állomány,  ott használata nem biztos, hogy eredményes lehet.

Ezt a terméket törpeharcsás vízre nem ajánljuk, mert a törpeharcsák az utolsó darabig elfogyasztják, mire  a pontyok megtalálnák.

A Friss fagyasztott Etető bojli tárolása

A tárolása mélyhűtőben, -18 °C-on történjen  a felhasználás napjáig. A horgászat eljövetelekor hűtőtáskában tárolva vigyük a helyszínre, és folyamatosan csak annyit bontsunk fel, amennyit el is használunk, a többit hagyjuk hidegen.

Napon soha ne tároljuk és szárítsuk, mert különben szétrepednek a golyók.

Nagyon sok sikeres horgászathoz segített hozzá már ez a termékcsalád, én személyesen egész évben használom, tavasztól késő őszig. Pár vízterület, ahol én már eredményesen tudtam használni:

  • Búzásvölgyi víztározó
  • Verpeléti tározó
  • Bokodi víztározó
  • Tatai derítő tó
  • Félhalmi holtág (vadvíz, ahol nem könnyű a bojlizás)
  • Borosgyáni horgásztó

Jó fogást kívánok!

Tisztelettel:

Mr Bojli 〰️Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük